У Львові зʼявився інтерактивний тир, там готуватимуться бійці Нацгвардії

6z7a2559-36f08755

Львів закупив інтерактивний тир для підготовки бійців Національній гвардії України.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Основними перевагами такого пристрою є його мобільність та те, що є те, що під час тренувань не затрачають жодних набоїв. Військові самостійно можуть створювати і коригувати вправи та моделювати найрізноманітніші ситуації, опановуючи нові види зброї.

«Поза тим, що ми маємо любити і дбати про всіх мешканців нашого міста, завжди у фокусі є кожен військовий і всі військові підрозділи, які дислокуються у Львові. Це і наші бригади, і поліція, і спеціальні підрозділи і, звісно, нацгвардія, тому що вона на передовій. Задля пришвидшення перемоги і збереження життів наших бійців, ми намагаємося використовувати інноваційні рішення, які дозволять бути максимально ефективними на полі бою. В бюджеті цього року ми зарезервували 500 млн грн для допомоги військовим – це наш обов’язок сьогодні. Усім, чим можемо, ми допомагаємо, і будемо допомагати.

Ми сьогодні також почали дискусію, що потрібно відновлювати тренування всіх громадян, адже кожен повинен вміти володіти стрілецькою зброєю. Зараз треба дати новий імпульс, тому що кожен має мати готовність брати зброю і захищати нашу державу», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Зокрема, протягом 2022 року громада Львова надавала активну підтримку Національній гвардії України в закупівлі обладнання, зокрема безпілотників, планшетів, інтерактивного тиру, та допомагала з облаштуванням умов для проживання й підготовки бійців на загальну суму понад 30 млн грн. Завдяки цій допомозі, військові мають змогу ефективно готувати бійців до виконання бойових завдань із використанням найсучасніших технологій.

«Бійці Національної гвардії виконують бойові завдання в найгарячіших ділянках фронту з перших днів війни. З початком повномасштабного вторгнення ми залучили велику кількість мобілізованих, які раніше не мали військового досвіду. Для таких бійців тренування має ще більше значення, ніж для кадрових військових. Ми вдячні Львівській міській раді та громаді міста Львова за допомогу в забезпеченні потреб наших бійців та у сприянні системному тренуванню бійців.

Ситуація на фронтах залишається складною, тому ми маємо готуватися до довгої і виснажливої війни – у нас є амбітні плани на 2023 і ми, спільно із Львівською громадою та іншими благодійниками, будемо працювати над цим», - наголосив начальник Західного територіального управління Національної гвардії України, бригадний генерал Олександр Буравков.

До слова, в інтерактивному тирі тренуватися можуть усі військові та мобілізовані.

«Звукові ефекти можна збільшувати чи зменшувати, в цьому тирі вже відпрацьована так звана балістика зброї, враховуючи траєкторію польоту кулі. Безпосередньо цей тир може працювати з декількома видами зброї, і ми можемо навчати будь-якого спеціаліста і військового», - додає підполковник Олександр Зорин, заступник командира 45-го полку Національної гвардії України імені Олександра Красіцького.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: