На кордоні з Польщею: у Львівській області відновили ще два сполучення

image-14
Фото: ЛОВА

На Львівщині відкрили дільниця Старжава – Хирів – Нижанковичі, що межує із Польщею.

Про це повідомили у військовій адміністрації області.

Українські залізничники відновили колію та об'єкти інфраструктури менш ніж за рік, розповів Юрій Бучко, який є заступником очільника Львівської ОВА.

«Капітально відремонтували приблизно 70 км головної та приймально-відправних колій, із них 30 км – широкої, 9 км – європейського зразка та 30 км – суміщеної колії. Крім того, відновили 10 мостів, 4 пасажирські платформи, 9 будівель та споруд технологічного призначення, а також вокзали у Хирові, Нижанковичах та Старжаві», – пояснив він. 

І додав, що у найближчій перспективі очікується відновлення руху поїздів міжнародною дільницею Мальховіце – Нижанковичі – Старжава – Кросценко.

За словами міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова, завдяки завершенню цих проєктів. Україна суттєво наростить пропускну спроможність західного кордону, зокрема його ключового напрямку – польського.

«Це додаткові можливості для експортерів, додаткові логістичні шляхи для транспортування міжнародної допомоги Україні та прискорення практичної інтеграції України в європейський ринок. Дякую польським партнерам, зокрема Міністру інфраструктури Анджею Адамчику та Міністру Ради Міністрів Польщі Міхалу Дворчику за підтримку та готовність приймати швидкі та критично важливі рішення для стабільної логістики на кордоні. Партнерство України та Польщі наразі є наріжним каменем не тільки стабільних логістичних маршрутів для експортерів, але й забезпечення обороноздатності України», – додав він. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: