Окупанти заявили, що 16 лютого били по паливних базах в Україні

ВІЙНА

Військове керівництво країни-агресорки повідомило, що 16 лютого завдали ракетного удару по підприємствах, які нібито забезпечують українських військових паливом та боєприпасами.

Про це йдеться у заяві міністерства оборони рф, яку цитують російські пропагандистські медіа 17 лютого.

Там кажуть, мовляв, «цілі ударів досягнуто, всі об'єкти уражені». Окупанти додали, що завдяки цьому порушили постачання палива українським військам.

Що передувало?

У ніч проти 16 лютого росіяни знову атакували ракетами мирні українські міста.

Окупанти випустили 32 крилаті ракети повітряного та морського базування. Застосовано 12 крилатих ракет Х-101/Х-555 із двох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря, 8 крилатих ракет «Калібр» із фрегата з акваторії Чорного моря, 12 крилатих ракет Х-22 із шести дальніх бомбардувальників Ту-22м3 з району Курська та дві керовані авіаційні ракети Х-59 з двох літаків тактичної авіації Су-35 з району Мелітополя.

ЗСУ знищили 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» та дві керовані авіаційні ракети Х-59, але й були потрапляння у цілі.

Так, вибухи пролунали у Львівській області, на Дніпропетровщині та Кіровоградщині. Місцева влада не вдавалась у подробиці, та наприклад у ОВА Львівщини зазначили, що влучання було у критичний об'єкт, та він не пов'язаний із подачею електрики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: