росія не готова до нового наступу, - Великобританія

армія РФ
Фото: Reuters

Згідно з останнім звітом розвідки міністерства оборони Великобританії, оборонна промисловість росії не відповідає вимогам «нового наступу», який країна планує проти України.

Про це повідомляє The Defense Post.

Дані, опубліковані за дев’ять днів до першої річниці війни 24 лютого, припускають, що військово-промислове виробництво москви вже стає «критичною слабкістю».

Повідомляється, що оборонне виробництво не вистачає через санкції, запроваджені США та іншими українськими союзниками.

Звіт міністерства оборони Великої Британії з’явився на тлі закликів високопоставлених російських військових щодо посилення оборонного потенціалу москви.

У ньому зазначалося, що на початку цього року президент росії володимир путін публічно критикував віце-прем’єр-міністра Дениса Мантурова за те, що він «дурить», в той час як контракти на військові літаки розробляються так довго.

Наступного місяця заступник голови Ради безпеки дмитро медведєв закликав збільшити виробництво танків для підтримки спецоперації в Києві.

«Вищі російські лідери, ймовірно, усвідомлюють, що виробництво військової промисловості держави стає критичним недоліком, посиленим стратегічним і оперативним прорахунком вторгнення в Україну», — зазначається у звіті.

США були однією з перших країн, які запровадили жорсткі санкції проти росії з моменту її вторгнення 24 лютого минулого року.

Його цілями були люди та фірми, які ймовірно були причетні до підтримки російських військових під час війни в Україні.

Велика Британія та інші країни наслідували цей приклад, у результаті чого москва звернулася до «менш технологічно розвинутих країн», таких як Іран, для військових поставок.

«Розширення західних санкцій почало справляти прямий вплив на здатність російської оборонної промисловості відповідати вимогам високоінтенсивних бойових дій із високим рівнем вибуття військових активів», — сказав аналітик GlobalData Трістан Зауер для Army Technology.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: