Троє зрадників «зливали» «вагнерівцям» маршрути переміщення ЗСУ (фото)

whatsapp-image-2023-02-17-at-102956

Троє мешканців Покровська, що на Донеччині, «зливали» представникам спецслужб рф, «вагнерівцям» та терористам з «днр» про маршрути переміщення військової техніки ЗСУ

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Досудове розслідування встановило, що у червні-вересні 2022 року мешканець міста Покровська надсилав через месенджер до так званої оперативної групи прихильників «руського миру» інформацію про українських захисників. В групі були присутні представники НЗФ «днр», фсб та гру рф.

Обвинувачений повідомляв про маршрути переміщення по місту військової техніки ЗСУ, у тому числі танків, БМП і гаубиць.

Інший обвинувачений упродовж серпня-жовтня 2022 року також через месенджер та заборонену в Україні соцмережу надавав аналогічні дані щодо пересування української техніки у Бахмуті учаснику ПВК «Вагнер». Також розкривав відомості про розташування блокпостів і місць дислокації особового складу ЗСУ.

Ще один мешканець Донеччини, маючи проросійські погляди, погодився надавати допомогу представникам збройних формувань держави-агресора у червні 2022 року.

Він відправляв через месенджер скріншоти мап з відмітками, координати, текстові і голосові повідомлення, а також відео про переміщення військової техніки й особового складу ЗСУ, їх місця дислокації на території міста Мирнограда, міста Покровська та Покровського району.

Проте лише цією інформацією обвинувачений не обмежився. У своїх коментарях в закритій групі він закликав повністю знищувати відмічені ним місця та «випалювати» їх разом із військовослужбовцями. А після ракетних обстрілів відправляв окупантам відеопідтвердження влучань у визначені об’єкти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: