На Львівщині через пориви вітру зафіксовані відключення електроенергії

jnri0sidjqh0ttl23sed9ciwiwf3vgvvrdesf5te
Фото: відкриті джерела

Енергетики відновлюють електропостачання. Відновлюють електропостачання 22 бригади "Львівобленерго" у складі 94 працівників, задіяли 33 одиниці техніки

Про це повідомляє Львівобленерго.

Сьогодні на Львівщині не впроваджені графіки аварійних чи погодинних відключень, однак зафіксовані знеструмлення внаслідок сильних поривів вітру. Через вітер гілки дерев з-за меж охоронних зон ліній потрапляють на проводи і спричиняють пошкодження мереж та знеструмлення.

Так, станом на 12:00 через негоду знеструмлені 67 населених пунктів повністю та 37 частково у різних районах області:

  • Центральному РЕМ (Пустомитівська, Перемишлянська, Жидачівська частина);
  • Західному РЕМ (Городоцька, Жовківська, Яворівська, Мостиська част.);
  • Східному РЕМ (Золочівська част.);
  • Карпатському РЕМ (Турківська част.);
  • Південному РЕМ (Сколівська част.).

Відновлюють електропостачання 22 бригади "Львівобленерго" у складі 94 працівників, задіяли 33 одиниці техніки.

Дізнатися про час відсутності електроенергії можна на сайті «Львівобленерго» у розділі «Чому немає світла»: https://poweroff.loe.lviv.ua/

У Львівобленерго наголошують, що не треба наближатися до місця обриву проводу лінії електропередачі на відстань менше восьми метрів, адже в іншому випадку можна отримати смертельний удар електрострумом.

Відходити з небезпечної зони потрібно «гусячим кроком» — зведіть ступні ніг разом, не відривайте їх одна від одної і від землі та пересувайтеся дрібними ковзаючими кроками.

"Організуйте охорону місця обриву проводу, щоб туди ніхто не потрапив, до приїзду оперативно-виїзної бригади «Львівобленерго»" - наголошують енергетики.

Якщо Ви побачили пошкоджені електромережі — повідомте про ситуацію за номером 0-800-30-15-68 (цілодобово, безкоштовно) або на інші номери кол-центру: 067-333-15-68, 050-460-15-68, 093-170-15-68, (032) 290-75-68.

Також залишити повідомлення можна на сторінці «Гаряча лінія «Львівобленерго» у Facebook: https://www.facebook.com/lvivoblenergo.hotline, у чат-ботах Viber та Telegram: https://loe.lviv.ua/ua/novyny~4698 або на сайті: https://poweroff.loe.lviv.ua/

У випадку, коли через негоду впали дерева або гілки, травмувались люди, слід повідомляти екстрені служби за телефонами: 101, 112 або 103.

Як пише патрульна поліція Львівської області, в області сильний поривчастий вітер.

"Вже фіксують падіння дерев, зокрема, на проїжджі частини. На місцях працюють дорожні служби, патрульні забезпечують регулювання руху.Будьте уважними та обережними під час перебування на вулиці: не залишайте автомобілі біля дерев, білбордів, тощо; намагайтесь уникати прогулянок під розлогими деревами, лініями електропередач, рекламними щитами, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження" - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чи будуть відключати світло у Львові і області у суботу 18 лютого

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: