«Ще до 24 лютого ми працювали, аби у кожній громаді були сучасні системи оповіщення та укриття зі всім необхідним», – Максим Козицький

Untitled
Фото: ЛОДА

Від початку повномасштабної війни система оповіщення у Львівській області переведена у повну бойову готовність

Про це пише пресслужба ЛОДА.

«Цивільний захист у час повномасштабної війни починається зі системи оповіщення. Вона повідомляє нас про початки і відбої повітряних тривог, а отже дає знак, коли варто йти в укриття. Ще до 24 лютого ми працювали спільно з департаментом цивільного захисту, аби у кожній громаді були сучасні системи оповіщення та укомплектовані усім необхідним укриття. Зараз центри 70 громад мають нові системи, ще в трьох громад їх модернізували. Ми й надалі працюємо над тим, аби усі населені пункти були забезпечені системами оповіщення, бо це, перш за все, безпека людей», - розповів Максим Козицький.

Львівщина постійно працює з громадами області щодо питання облаштування укриттів. На балансі області перебувають близько 1120 шкіл, 32 обласних медичних заклади, 46 професійно-технічних училищ.  

До початку масованих ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі країни, основне завдання, яке ставили перед громадами Львівської області – забезпечити укриття додатковими виходами, медикаментами, теплом.

У період відключення електроенергії обласна адміністрація на рівні з районними адміністраціями та головами громад за підтримки багатьох організацій, в тому числі міжнародних, зосередились на тому, аби в укриттях був інтернет та світло. З цього часу в укриття об’єктів соціальної інфраструктури області почали доставляти генератори, системи «Starlink», роутери.

Нагадаємо, що про загрози ракетних ударів, початок та відбій повітряних тривог офіційно повідомляє телеграм-канал Департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА. Підписатися на нього можна за посиланням - https://t.me/dczloda

Читайте також: Максим Козицький розповів про соціальну підтримку військовослужбовців на рівні області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: