Що подивитись на смарт-тв: 5 лайфхаків швидкого пошуку фільмів та серіалів

Screenshot_19
Фото з сайту depositphotos.com

На пошук контенту для перегляду зазвичай йде більше часу, ніж на сам перегляд. В кінотеатрі «асортимент» фільмів обмежений, тому зробити вибір нескладно. Вдома — набагато важче, особливо, якщо телевізор 43 — зі смарт-функціями та доступом в інтернет. Серед тисяч фільмів, серіалів та телешоу обрати щось одне — задача з зірочкою. Вирішити її швидко допоможуть хитрики від досвідчених кіноманів та любителів дивитися серіали запоєм.

Рейтинги

Не знаєш, що робити — загугли. Це правило універсальне і завжди працює. Достатньо сформулювати вдалий запит — і пошукова система видасть підбірку сайтів з рейтингами найкращих фільмів. Можна здійснювати пошук за ключовими параметрами:

  • Акторський склад. Наприклад, «Рейтинг фільмів з Джонні Деппом» або «Підбірка кіно з Сальмою Хайєк».
  • Рік виходу. Деякі хіти 90-х чи 80-х — набагато цікавіші, ніж новинки 2022 або 2023.
  • Жанр. Існують топи на будь-який смак: від чорних комедій до зворушливих мелодрам.
  • Тематика. Історичні, фантастичні, про кохання, про дітей, документальні — на реальних подіях.

Випадковий фільм

Найшвидший спосіб — вибір випадкового кінофільму чи серіалу. Несподіванки — це завжди цікаво.

Деякі медіасервіси підтримують функцію вибору рандомного контенту. Користувачеві потрібно натиснути одну кнопку, щоб система запропонувала фільм. Якщо бажання дивитися його не виникне, можна спробувати ще раз, адже це справа кількох секунд.

Поради друзів

Варто попросити кількох друзів, щоб вони поділилися своїми найулюбленішими серіалами або фільмами. Потім — створити імпровізоване жеребкування. Для цього — написати на папірцях назви, папірці помістити в вазу або іншу місткість, добряче перемішати та витягти один.

Вибір за незвичайною ознакою

Це також своєрідний рандом, але з певними умовами. На роль «фільтрів» підходять такі:

  1. Рік власного народження. Щороку виходить безліч фільмів та телесеріалів, тому у кожної людини є «ровесники» в кіноіндустрії.
  2. Ім’я. Деякі сценаристи лаконічно називають свої творіння іменами. Приклад — серіал «Катерина» або історична драма «Олександр».
  3. Числа в назві. Вони можуть означати частину чи серію або ж мати інший сенс.

Схожі фільми

Якщо якийсь кінофільм запав у душу, можна спробувати знайти в інтернеті інші — зі схожим сюжетом або тими самими акторами. Повністю каст повторюється рідко, але часткові збіги цілком можливі.

Найпростіше шукати схожі серіали, адже виробники кіноконтенту орієнтуються на тренди та підлаштовуються під смаки потенційних глядачів. За один рік може вийти десяток або й більше подібних багатосерійних фільмів.

Створення списку must watch

Можна дізнатися про хороший фільм зовсім неочікувано: наприклад, під час серфінгу в інтернеті чи посиденьок в соціальних мережах. Щоб не загубити назву, потрібно вести список must watch у нотатках. Його доцільно використовувати у «екстрених» випадках — коли обмаль часу на пошуки за допомогою інших хитриків.

Канали та сторінки кіноблогерів

Знавці кіно часто радять у своїх блогах цікавий і, найголовніше, не мейнстримний контент. Вони діляться враженнями від недооцінених кінокартин, допомагають зрозуміти складні сюжетні повороти. Не потрібно навіть звертатися в директ, щоб отримати пораду щодо фільму на вечір: все є в постах, відеороликах та збережених сториз.

Безпрограшний варіант — повторний перегляд улюблених кінострічок, які ніколи не набридають. Вони завжди виправдовують очікування на всі 100.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: