Як просувається судовий розгляд Справ Майдану (інфографіка)

photo_5449770250141812303_x

За весь період розгляду справ повідомлено про підозру 383 особам. До суду скеровано 165 обвинувальних актів стосовно 301 особи. Ухвалено обвинувальні вироки стосовно 29 осіб.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

У 2022 році у справах Майдану отримано дозволи суду на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно 26 підозрюваних. З них 2 високопосадовці – колишні президент України та заступник Секретаря РНБО України, 14 правоохоронців, з яких 1 прокурор, а також 10 цивільних осіб.

Зокрема, такий дозвіл отримано стосовно колишнього начальника управління ДАІ ГУ МВС України в м. Києві. Він організував складання підпорядкованими інспекторами ДАІ завідомо неправдивих документів про нібито невиконання вимоги про зупинку особами. Зокрема, йдеться про активістів громадського руху «Автомайдан», які 29 грудня 2013 року здійснювали автопробіг в напрямку резиденції колишнього Президента України – «Межигір’я». На підставі цих документів суди безпідставно притягнули до адміністративної відповідальності як учасників автопробігу, так і власників транспортних засобів, які взагалі не брали у ньому участь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: