ЄС виділить гроші на цифрову трансформацію України

євро
Фото з відкритих джерел.

Європейський Союз запускає проєкт «Цифрова трансформація для України» (DT4UA) та виділить 17,4 млн євро допомоги.

Про це повідомляє Мінцифра.

Незважаючи на повномасштабну війну росії, Україна демонструє один із найдинамічніших процесів цифрової трансформації в усьому світі. Наш обов’язок – допомогти забезпечити безперервний розвиток цифрових послуг в Україні. Ці послуги, необхідні під час війни, залишаються актуальними і в процесі відновлення. Саме тому Європейський Союз підтримує Україну в покращенні надання цифрових послуг та електронному урядуванні», — зазначив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас.

Євросоюз визначив 4 напрями, на які спрямоване фінансування:

  • розвиток цифрових послуг та застосунку Дія;
  • вдосконалення обміну даними між реєстрами та держустановами;
  • розвиток інфраструктури електронної ідентифікації відповідно до регламенту eIDAS;
  • розвиток системи електронного управління, що дозволить прозоро розглядати кримінальні справи.

«Команда Мінцифри будує найзручнішу цифрову державу у світі з точки зору отримання послуг. Одна з головних цілей — цифровізувати 100% державних послуг. За три роки ми відцифрували найпопулярніші і наймасовіші держсервіси, які необхідні людям від народження і протягом усього життя. А застосунок Дія вже виходить на міжнародний рівень. Паралельно із запуском онлайн-послуг працюємо над покращенням обміну даними між реєстрами та взаємним визнанням української цифрової ідентичності. Дякую ЄС за підтримку у цих напрямах. Разом ми зможемо пришвидшити цифрову трансформацію України», – зазначив віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Команда Мінцифри впроваджуватиме проєкт разом з європейськими партнерами з Естонської академії електронного управління, яка вже 12 років співпрацює з українським держсектором. Серед спільних проектів – EGOV4UKRAINE, EU4DigitalUA та «Підтримка ЄС у зміцненні кібербезпеки України». Зараз Академія впроваджує в Україні чотири проекти із загальним бюджетом 41 мільйон євро.

«Наша команда рада продовжувати спільні зусилля з Європейським Союзом та Міністерством цифрової трансформації України, щоб зробити Україну одним з найбільш цифрових суспільств у світі. Завдяки новому проекту ми сподіваємось зробити взаємодію українців з державою швидшою, комфортнішою і прозорішою», – повідомив виконавчий директор Академії електронного управління Ханнес Асток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: