З Великої Новосілки на Донеччині евакуювали всі родини з дітьми

mceu-74313763121676906784934

Велика Новосілка майже стерта ворогом з лиця землі, адже лінія фронту, де наразі точаться важкі бої, проходить поблизу селища.

Про це повідомляє МВС України.

Сім’я, в якій виховується троє діточок, довго не наважувалась на евакуацію. Мати, батько, двоє хлопчиків і дівчинка облаштували свій побут в одному з «пунктів незламності» та не хотіли виїжджати з рідного селища. Правоохоронці постійно навідувались до родини й вмовляли евакуюватися. Зрештою, «Білим Янголам» вдалося вивезти багатодітну сім’ю у безпечніше місце.

Лінія фронту, де наразі точаться важкі бої, проходить поблизу селища. Попри смертельну небезпеку, в населеному пункті продовжують жити люди. Через відсутність електрики і газу громадяни організувались колоніями та оселились у підвалах. Серед них була й багатодітна родина, яку правоохоронці вмовили на евакуацію.

Двоє братів і сестра востаннє гуляли селищем влітку. Через постійні обстріли діти боялись не тільки виходити з укриття, а й виїжджати звідси.

Наразі у Великій Новосілці залишається менше 300 громадян. Через постійні обстріли та розбиті вщент вулиці місцеві мешканці перестали пересуватися по населеному пункту і не бачили своїх домівок близько пів року. Зараз люди дихають свіжим повітрям тільки біля укриття. Аби приготувати їжу й зігрітися у бомбосховищах, вони встановили булер’яни та буржуйки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: