Купівля житла: чому варто платити більше

4444

Упродовж останніх п’яти років український ринок нерухомості почав трансформуватись. І якщо раніше за пріоритет компанії обирали кількісні параметри, а покупці - дешеву ціну, то зараз ситуація стає кардинально іншою

Відтак, ІА Дивись. Інфо вирішила поцікавитись - що ж такого пропонують забудовники і чому, все таки, варто доплатити, купуючи житло.

Багато хто думає, що основним ціновим чинником є локація. І так, справді, розташування житлового комплексу формує тип помешкання. Втім,часто буває, що два об’єкти різних забудовників, які розташовані буквально один навпроти одного, можуть мати різницю в ціні до 10-15%. Відтак, додана вартість складається ще із кількох чинників. 

Зокрема, першим із них є диференційованість забудови. Різнопланова поверховість легше сприймається людським оком та дає можливість додаткового вибору для покупця - як буде виглядати його будинок.

Другий чинник - це, звісно, прибудинкова територія помешкання. Йдеться про пішохідні алеї, озеленення, дитячі та спортивні майданчики, відсутність автівок у дворах. Експерти кажуть - люди почали розуміти, що вони купують не лише квартиру, але і простір, який є навколо.

Втім, звісно, що для комфортного проживання потрібна не лише краса навколо, але й певний спектр послуг у пішому доступі. Заклади харчування, продуктові магазини, дозвілля… Це третій чинник, і він також бере участь у формуванні ціни на нерухомість.

Також, окрім об’єктів із добре розвиненою житловою інфраструктурою, існують ще й ті, які мають включені офісні функції. Тобто це змішані квартали - помешкання, офіси, продуктові магазини більших форматів… Чому це добре? Насамперед тому, що це безпечніше, зазначають експерти: одні люди йдуть з дому на роботу, а в цей час інші приїжджають у свій офіс. У масиві постійно хтось є. Зрештою, ті, хто там мешкають - можуть поруч і працювати.

Вхідні групи теж є важливим критерієм при виборі житла. І тут йдеться не так про консьєржів, як про правильність побудови вищезгаданих елементів. Захист від погодних умов, тепло - та звукоізоляція - це далеко не повний перелік ознак хорошого “ґанку”. Експерти кажуть - вхідна група, передусім, має бути прозорою та добре освітленою, адже це запорука безпеки мешканців. Також варто звернути увагу на те, як оформлені окремі елементи - чи є поручні, козирок, чи присутній тамбур. Ці речі і є п’ятим чинником формування вартості помешкання.

Ну і наостанок. Іноді ціна житла може бути вищою через використання певних будівельних матеріалів. Зокрема, йдеться про вентильовані фасади, цеглу ручної формовки. Або, до прикладу, алюмінієві віконні конструкції.

Детальніше про кожен із сегментів доданої вартості - читайте у наступних статтях рубрики “Хто будується у Львові”.


Партнер цього матеріалу – компанія «Нова оселя», що працює з 2005 року. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 11 житлових комплексів, а це 2 тисячі 53 квартири загальною площею у понад 123 тисячі квадратних метрів. Ідеться про житло у Львові, Пустомитах, Брюховичах, Липниках у регіоні, а також Чернівцях.

У своїй роботі компанія застосовує принципи органічної архітектури, тобто відповідальності та поваги до природи при будівництві. Комфортне, сучасне, архітектурно-досконале житло з розвиненою інфраструктурою, органічно вписане у навколишній ландшафт – це і є сучасні європейські стандарти, якими керується компанія «Нова оселя».

Контакти відділів продажу:

вул. Валова, 25/1

+38 (067) 340-50-21

+38 (032) 242-35-11

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: