Україна отримала нові унікальні позашляховики «швидкої»

Без імені

Україна отримала нові унікальні медичні позашляховики для відновлення національної системи медицини катастроф, 16 зі 100 отримала Львівщина.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Швейцарська благодійна асоціація «Free Ukraine» завершує спільний з Міністерством охорони здоров’я України гуманітарний проєкт з розбудови національної системи медицини катастроф.

У межах проєкту Україна отримала від «Free Ukraine» загалом 100 автомобілів швидкої допомоги для відновлення національної системи медицини катастроф (авто передають з березня 2022 року та розподіляють між регіонами України, здебільшого – на деокуповані території).

Останні 16 зі 100 нових автомобілів швидкої допомоги на базі Toyota Land Cruiser J78, що мають повну комплектацію та необхідне медичне обладнання, передали сьогодні, 21 лютого, Львівському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Цю партію «Free Ukraine» придбала за фінансової підтримки міжнародних партнерів: «Canada-Ukraine Foundation» – 11 авто, і 5 авто – за фінансової підтримки партнерів асоціації. Передали їх в межах ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького «1000 автомобілів свободи».

Львівська обласна військова адміністрація через Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги забезпечить логістику транспортування цих автомобілів Україною до кінцевих отримувачів. Автомобілі йдуть переважно цільово на деокуповані території.

«11 авто придбали за гроші громадян Канади через проєкт «Гуманітарне звернення України» – «Ukraine Humanitarian Appeal». Це спільний проєкт двох відомих канадських організацій – Канадсько-української фундації та Конгресу українців Канади. 5 автомобілів швидкої допомоги є частиною партії 100 машин, придбаних швейцарською благодійною організацією «Free Ukraine» у межах її гуманітарної ініціативи разом з чотирма іншими фондами. Як зазначив голова Канадсько-української фундації Віктор Панчук, упродовж цих восьми років війни канадські українці стояли пліч-о-пліч зі своїми українськими братами й сестрами, і будуть продовжувати це робити», – розповіла пані почесний консул Канади у місті Львові Оксана Вінницька-Юсупович.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький подякував благодійникам та розповів, в які області скерують отримані автомобілі.

«Величезне дякуємо нашій діаспорі у Канаді та асоціації «Free Ukraine» за їхню активну позицію у підтримці України у війні і за роботу в ім’я того, щоб кожен у світі знав про Україну та українців. Ми віримо і сподіваємось на подальшу підтримку та співпрацю. Автомобілі, які передаємо сьогодні, рятуватимуть життя українців на прифронтових територіях та територіях, які потребують підсилення медицини катастроф. Їх скерують до Луганської області (4 авто), а також до Донецької (3 авто), Черкаської (2 авто), Херсонської (2 авто), Чернігівської (2 авто), Житомирської (1 авто), Одеської (1 авто) і Харківської (1 авто) областей», – зазначив Максим Козицький.

Ці автомобілі – унікальні повнопривідні позашляховики Toyota Land Cruiser J78, створені для роботи у складних умовах, мають високу прохідність. Вони прості в технічному обслуговувані, мають великий паливний бак, у зв’язку з чим не потребують дозаправки у межах 1000 кілометрів. Дизельний двигун та відсутність складної електроніки роблять їх надійними у використанні. Завдяки високому кліренсі, ці автомобілі допоможуть дістатися до віддалених районів та деокупованих територій для надання екстреної медичної допомоги.

Загалом проєкт на 100 нових автомобілів асоціація «Free Ukraine» профінансувала у партнерстві з міжнародними організаціями: Посольством України в Сполученому Королівстві Великої Британії, Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Міністерством закордонних справ і в справах Співдружності націй Великої Британії, благодійними організаціями «British-Ukrainian Aid», «Aide Médicale et Caritative France-Ukraine», «Yellowblue Force Foundation», «Canada-Ukraine Foundation», «Free Ukraine» та компанією «AstraZeneca» за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

«Такі автомобілі вкрай необхідні на територіях, де є потреба в евакуації як цивільного населення, так і військовослужбовців. Ми дякуємо за підтримку і військовій цивільній адміністрації (ред. – Львівська ОВА), за те, що тут роблять багато роботи щодо передачі гуманітарної допомоги. Надіємось на подальшу підтримку – як від всього цивілізованого світу, так і від донорських та місцевих організацій», – зазначила координаторка з питань медичної гуманітарної допомоги МОЗ Ірина Корольчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: