«Вагнер» скаржиться на відсутність боєприпасів

Вагнер
Фото з відкритих джерел.

Керівник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин звинуватив керівництво Міноборони росії в «державній зраді» за нібито спробу знищити його приватну військову компанію.

Про це пише CNN, посилаючись на повідомлення Пригожиного у Телеграмі.

«Начальник Генштабу і міністр оборони роздають направо і наліво команди, щоб ПВК «Вагнера" не отримувала боєприпаси, також не допомагають з авіатранспортом», - заявив Пригожин на записі.

«Іде пряма протидія, яка називається не інакше, як спроба знищити ПВК, – сказав він. – Зараз це можна прирівняти до державної зради, коли ПВК Вагнера воює за Бахмут, втрачаючи сотні своїх бійців щодня».

На аудіозаписі, здавалося б, розчарований Пригожин також скаржився на велику кількість смертей у Вагнері, посилаючись на постійну нестачу поставок.

«У ПВК «Вагнера» немає боєприпасів. Чому в решти частин також постійно не вистачає боєприпасів? Жменька військових функціонерів вирішила, що це їхня країна, їхній народ, які вирішили, що ці люди помруть, коли їм буде зручно», – сказав він.

CNN не може незалежно перевірити заяви Пригожина про Міноборони та склад боєприпасів.

Деякі ключові передісторії: коментарі у вівторок перегукуються з коментарями Пригожина в понеділок, коли він стверджував, що щодня гине вдвічі більше бійців ПВК «Вагнера» та інших військових підрозділів «через повний снарядний голод, коли нам не дозволяють використовувати те, що є на складах».

Лідер Вагнера, який не має офіційної посади, був надзвичайно публічним у своїй критиці деяких генералів президента Росії Володимира Путіна. Він давню ворожнечу з Міністерством оборони, публічно звинувачуючи нинішнє керівництво у великих втратах і поразках в Україні.

Хоча колись він діяв здебільшого в тіні, останніми місяцями його репутація зросла, оскільки він публічно критикував російських військових за їхні невдачі в Україні, забезпечуючи тисячі військових «Вагнера» — багато з яких були набрані з в’язниць — для ведення війни на сході країни.

Уряд США оцінює, що група Вагнера зазнала понад 30 000 втрат, у тому числі приблизно 9 000 загиблих у битві за місто Бахмут. Близько половини з цих 9000 були вбиті з середини грудня, заявив речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі минулого тижня. І близько 90% убитих у грудні були завербовані з російських в'язниць, сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: