Як працюватимуть львівські школи цього тижня

школаа
Ілюстративне фото. Автор: Микита Печеник

Керівництво шкіл у Львові окремо ухвалюватиме рішення щодо формату навчання упродовж теперішнього тижня.

Про це сказав головний освітянин міста Андрій Закалюк.

Він пояснив, що Міністерство освіти та науки України не давали жодних рекомендацій стосовно цього. Не робило цього й міське управління освіти.

«Педагогічна рада може сама вирішувати це питання, залежно від бажання батьків. Знаю, що є школи, які будуть проводити навчання офлайн, є такі, що 23-24 лютого перейдуть на онлайн», - зазначив керівник управління освіти.

У чому справа?

Українців попереджають, що 23-24 лютого ймовірні нові масовані атаки росіян. Це пов'язно із роковинами повномашстабного російського вторгнення, а також днем захисника відчизни, який святкують на росії 23 лютого. Зазначають, що ймовірні також провокації.

Наприклад, у Івано-Франківську міський голова заявив, що розглядають варіант про перехід у онлайн-формат навчання на два дні, 23 та 24 лютого задля перестраховки.

Чого чекати 24 лютого?

росіяни можуть завдати чергового масованого ракетного удару по Україні 23 або 24 лютого — на рівчницю повномшстабного вторгнення, вважають у Раді нацбезпеки та оборони України.

В етері телемарафону 16 лютого секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, що до цього Україна готова.

«Готуються і будуть намагатися саме на 23-24 лютого зробити спроби масованої атаки. До цього потрібно спокійно ставитися, ми до цього готові. Ми розуміємо, що таке атаки, після того, як за один день «приймали» 115-120 ракет», — зазначив Данілов.

Напередодні це заявили й в Оперативному командуванні «Південь». Його речниця Наталія Гуменюк пояснює, що зазвичай від одного масованого ракетного обстрілу до наступного триває до двох тижнів.

«І можемо зауважити, що від попереднього до наступного — це якраз 24 лютого. Пам’ятаючи про тяжіння ворога до сакральних дат, треба бути напоготові», — сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: