Коли у Львові повністю відремонтують вулицю Шевченка

IMG_4139
Ілюстративне фото. Автор: Микита Печеник

Для проїзду транспорту відкрили ще одну відремонтовану ділянку вулиці Шевченка. Наразі там є лише односторонній рух. Нині тривають роботи на ділянці від від вул. Бортнянського до вул. Ярослава Мудрого.

Про це повідомили у ЛКП «Львівавтодор».

Зі слів директора підприємства, всі роботи на вулиці планують повністю завершити через кілька місяців.

Для проїзду відремонтовану вулицю Шевченка хочуть відкрити до кінця травня нинішнього року.

Які вулиці вже проїзні?

21 лютого для проїзду транспорту відкрили ділянку вул. Шевченка – від вул. Яцкова до вул. Бортнянського. Проїзними стали:

  • перехрестя вулиць Яцкова — Шевченка;
  • смуга руху від вул. Яцкова до вул. Бортнянського в одному напрямку (права сторона),
  • виїзд з вул. Бортнянського на вул. Шевченка через вул. Юнаківа.

Як там організували рух?

Поліція погодила таку схему:

  • вул. Шевченка є проїзною від квазікільця до вул. Бортнянського;
  • на ділянці від вул. Яцкова до вул. Бортнянського рух транспорту лише в одному напрямку - відкрито для руху лише праву сторону. Ліву сторону планують відкрити через два тижні.

Щодо бічних вулиць:

  • вул. Єрошенка – двостороння;
  • вул. Яцкова – двостороння;
  • вул. Турянського – одностороння. Відучора змінили напрямок руху так, як було до реконструкції вулиці: якщо до вчора рух транспорту по вул. Турянського був до вул. Шевченка, то зараз тут рух буде від вул. Шевченка.

Також ділянка вул. Бортнянського від вул. Шевченка до вул. Квітки-Основ'яненка є односторонньою. Через вул. Бортнянського можна виїхати на вул. Городоцьку і рухатися далі в напрямку центру. Через два тижні обіцяють зробити двостроннім рух на цій ділянці, відкривши для поїзду ліву сторону вулиці.

Скільки триває ремонт вулиці Шевченка?

З червня 2021 року розпочався останній, третій, етап реконструкції. Ідеться про ділянку від вул. Я. Мудрого до вул. Залізнична.

За проєктом, передбачено реконструкція всіх інженерних мереж, влаштування проїзної частини і суміщених з нею нових трамвайних колій, влаштування вздовж проїзної частини велосипедних смуг, влаштування кишень для машин швидкої допомоги, аварійних служб та тимчасової стоянки машин мешканців будинків. Також влаштування тротуарів і пішохідних зон із забезпеченням комфортних умов для пересування та відпочинку маломобільних груп населення, влаштування контактної мережі трамваю, вуличного освітлення, благоустрій вуличного простору.

Нагадаємо, для проїзду 16 листопада транспорту відкрили відремонтовану вулицю Пилипа Орлика у Львові. Вартість реконстркції склала майже 75 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: