На Харківщині чоловік підірвався на російській «Пелюстці»

275967103_347857240705857_4810019818759159667_n
ілюстративне фото

У звільненому Ізюмі Харківської області 55-річний чоловік наступив на міну, залишену росіянами. Його ушпиталили із вибуховим пораненням.

Про це повідомив очільник військової адміністрації регіону Олег Синєгубов 22 лютого.

Чоловік якраз працював у лісі.

Він каже, що йдеться про міну «Пелюстку». Це протипіхотна міна є дуже небезпечною, адже її можна не помітити чи не розпізнати й наступити. За несвоєчасної медичної допомоги при пораненні ніг, людина може померти від великої втрати крові.

На Харківщині залишається дуже високою мінна небезпека.

«Вкотре закликаю усіх мешканців області бути максимально обережними. У разі виявлення підозрілого предмета в жодному разі не чіпайте його та повідомте про знахідку в ДСНС або Нацполіцію», — написав глава ОВА.

Напередодні в Ізюмі 7 підлітків постраждали від вибуху ворожої міни.

Читайте також: В Україні заміновано понад 880 тисяч га земель

Мінна небезпека

Наприкінці 2022 року у Держслужбі з надзвичайних ситуацій України розповідали, що від початку повномашстабного російського вторгнення на ворожих мінах підірвались майже пів тисячі людей. Загинули щонайменше 185 постраждалих. Там повідомляли, що заміновано 30% територій країни, це за площею як дві Австралії.

До слова, на деокупованих територіях України зберігається висока мінна небезпека. За останній час на Харківщині фіксують безліч випадків, коли люди підриваються на мінах.

Так, у регіоні на невідомому вибуховому пристрої в регіоні підірвались двоє людей - чоловік і його малолітній син, якому 7 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: