Наводили вогонь рф на школи та лікарні: в Україні засудили чотирьох колаборантів

image-31
Фото: СБУ

Тюремні вироки отримали ще четверо зрадників, котрі на Київщині та Донеччині коригували обстріли росіян по школах та лікарнях.

Про це повідомили у Службі безпеки України 22 лютого.

Усі вони були учасниками інформаторських мереж спецслужб країни-агресорки.

Зловмисники збирали розвіддані про дислокацію Сил оборони і технічний стан об’єктів енергетики у Києві та прифронтових районах Донеччини. Насамперед їх цікавили місця базування підрозділів українських військ на території столичного регіону, а також на Лиманському і Авдіївському напрямках. Розвідінформація потрібна була російським окупантам для підготовки та здійснення прицільних ракетних ударів по українських містах.

Унаслідок ворожих обстрілів зафіксовано факти влучання російських ракет у будівлі соціальних об’єктів, у тому числі шкіл і лікарень на сході України.

Один із засуджених колаборантів, який намагався виявити та передати агресору координати бойових позицій реактивних артилерійських систем HIMARS. Ще одного злочинця затримано у деокупованому Лимані. Саме за його наводкою окупанти обстріляли обласну травматологічну лікарню та місцеву школу.

Іншу зловмисницю затримано у Києві. Після початку повномасштабного вторгнення вона фіксувала місця дислокації ЗСУ у столиці та надсилала відповідні локації агресору через закритий Телеграм-канал.

Також тюремне ув’язнення отримав мешканець Покровська, який передавав російській спецслужбі відомості про переміщення української військової техніки.

Суд призначив їм покарання від 8 до 12 років ув'язнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: