Передня лінія нашої оборони: Байден зустрівся з лідерами східного флангу НАТО

POLAND-US-POLITICS-DIPLOMACY-UKRAINE-RUSSIA-CONFLICT-B9-NATO
(L-R) Romanian President Klaus Iohannis and US President Joe Biden attend the Extraordinary Summit of the NATO Bucharest Nine (B9) chaired by Polish President Andrzej Duda at the Presidential Palace in Warsaw on February 22, 2023. (Photo by Mandel NGAN / AFP) (Photo by MANDEL NGAN/AFP via Getty Images)

Президент США Джо Байден зустрівся з лідерами східного флангу НАТО, похвалив лідерів Бухарестської дев’ятки та сказав, що на карту поставлені демократія та свобода, щоб допомогти Україні захиститися від росії.

Про це пише СNN.

«Ви — передня лінія нашої колективної оборони, і ви краще за будь-кого знаєте, що поставлено на карту в цьому конфлікті. Не лише для України, але й для свободи демократій у всій Європі та в усьому світі», — сказав Байден на чолі з зустріч.

«Стаття 5 - це священне зобов'язання, яке взяли на себе Сполучені Штати. Ми будемо захищати буквально кожен дюйм НАТО, кожен дюйм НАТО», - додав він.

Довідка

Стаття 5 - принцип статті полягає в тому, що напад на одного члена НАТО є нападом на всіх членів. Він був наріжним каменем альянсу з 30 членами, оскільки він був заснований у 1949 році як противага Радянському Союзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: