«Super Школа 2»: у Львові показали підліткову комедійну драму

photo_5456489631987123304_y

Днями відбувся благодійний допрем’єрний показ фільму «Super Школа 2» виробництва телекомпанії «Кадрики» у Планеті кіно в ТРЦ «King Cross Leopolis». 

На численні прохання і побажання бажаючих, продюсерський центр «Кадрики» планує організацію показів фільму «Super Школа 2», один з них відбудеться в культурно-освітньому центрі імені Олександра Довженка (Центр Довженка) у Львові та в Києві. Усі деталі будуть згодом на сторінках в соцмережах студії «Кадрики».

Жанр фільму –підліткова комедійна драма. «Кадрики» проявила ініціативу, аби зібрати 320 тисяч гривень на пікап для 129 бригади ТРО. На допрем’єрному показі фільму вдалося зібрати 90 тисяч гривень. Приєднатися до збору можна тут.

Про сюжет, зйомки в умовах блекауту і роботу з дітьми в період війни, ми поспілкувались з продюсеркою фільму та директоркою “Кадриків” -  Іриною Климович.

- Розкажи про “SuperШколу”. Чому така назва?

- Це фільм про школу. Кожен з нас уявляв ідеальне середовище, у якому хотів би навчатися. І ми створили таку школу: де вчителі — зірки, директор абсолютно розвернутий до дітей і думає тільки про них, а діти спокійно навчаються, розважаються, розвиваються, не відчуваючи переходу між домом і школою. Це про школу, якої не існує, але яку би хотілося кожному з нас. Мене журналісти питали, чи наш фільм не є плагіатом відомого серіалу “Школа”. Потім був конфлікт з жінкою, яка має свою студію “SuperШкола”. Вона забороняла нам так називати фільм. Але я займалась авторським правом, юрист за першою освітою. Тому знаю, що назву потрібно патентувати на кожен окремий рід діяльності. Для фільму назва “SuperШкола” до нас запатентована не була. Але важлива не так назва, як те, що це на 100% наша авторська робота. Вона про наші реалії і наших дітей. Два роки коронавірусу, рік війни — три роки для дитини це дуже багато. Це шмат дитинства, який треба фіксувати.

- Прототипом, напевно, став продюсерський центр “Кадрики”?

- Однозначно. Головні герої і є нашими вихованцями. Ідея фільму з'явилась від них. Тому відбулась дуже важлива синергія, адже ми орієнтуємось на потреби дітей.

- Тобто, самі діти тебе надихали на створення фільму?

- Це фільм для сімейного перегляду. Коли ми писали сценарій, то думали про маму, про тата, про молодшу сестричку і старшого брата. А надихала команда, люди. Та найбільшим поштовхом стала моя дочка, яка у першому фільмі не була задіяна, їй тоді було тільки 4 рочки. Зараз їй 7 і вона хотіла зніматись. Також я радилась з сином і він запевнив, що треба знімати продовження. Він бачить тренди, слідкує за тенденціями, має відчуття стилю і сучасний смак. Я взагалі часто з ним раджусь стосовно того, що модно чи актуально. У нього надзвичайно розвинена інтуїція, він добре бачить людей. Мої діти — це мої два крила, моє натхнення. Вони і спонукають робити “Кадрики”. Але мене надихають не тільки мої, а усі діти. Мої більше підштовхують. Ми працюємо не для хайпу, не для визнання і слави. Я людина процесу. Мені важливо саме це. Я творча у всіх сферах!

- Ви радились з дітьми, якою вони б хотіли бачити цю школу, пишучи сценарій?

- Ні, ми не радилися по сценарію зовсім. Але ми брали тих дітей, з якими ми вже працюємо понад 3, 4, 5 років, яких знаємо, як своїх власних. Спочатку ми набрали акторів, а потім під них написали сценарій. Виходили з характеру кожної дитини. У нашому фільмі ніхто не грає роль. Кожен там такий, яким він є. Був невдалий експеримент у першому фільмі “SuperШкола”. Там ми дітей наділяли ролями, які хотіли бачити в сценарії. І це було не правильно. Тому тепер фактично кожен грає сам себе. Це вийшла така собі Life-історія.

- “SuperШкола 2” — це продовження першого фільму?

- Так. Кістяк, головні герої залишились ті самі. Але з'являються і нові персонажі. Події фільму відбувається у наш час, під час війни. І насправді багато дітей з “SuperШколи” поїхали за кордон.

- У вашому касті також чимало зірок.

- Цього разу ми задіяли Влядзя і Жогло, співачку KETA RINA, співачку гурту “Голосні” Іванку Іванишин, Юру Курило — це актор Першого театру, він був у попередньому фільмі. Також у нас знімається Юля Кузьм’як — провідна акторка Першого театру, Лесик Турко — “Лесик Сам” проект. Лесик задіяв свого сина Назара, який читає реп — у них є своя сюжетна лінія. А ще має свій епізод Віталій Воробйов — відомий львівський фотограф. І діти у нас зіркові. Хтось співає, хтось танцює, хтось в шахи грає — кожен має свою історію.

- Яка вікова категорія дітей-акторів?

- Діти були задіяні від 7 до 15 років. Там перший, восьмий і одинадцятий клас показано.

- Скільки часу тривали зйомки?

- 10 днів. Ми практично у дві зміни працювали — з 8 ранку до 12 ночі. Але ми дуже добре підготувались. Готували дітей, вчили текст, вичитували багато разів сценарій. Фішка в тому, що нема в нашій команді кіношників, тобто людей, які знімали раніше кіно. Крім мене, у нікого не було схожого досвіду. Хоча, звичайно, кожен мріяв про це.

 - Робота над фільмом — це ж не тільки зйомки. Це передусім створення сценарію, підбір касту. Коли впринципі стартував цей процес — від створення ідеї до готового продукту?

- “SuperШколу 2” ми планували знімати у березні 2022 року, на весняних канікулах. Там був інший сценарій. Сюжетні лінії залишилось, але ми багато чого додали, тому що у лютому розпочалась повномасштабна війна. Фактично ми на рік відклали зйомки, які відбулись у січні 2023. Війна розкинула багатьох людей по світах. І я в тому числі була за кордоном близько 5 місяців. Але всі діти з-за кордону і їх батьки телефонували і питали, коли будемо знімати запланований фільм. І ми зрозуміли: що б не було, людина завжди хотітиме позитивних, творчих емоцій. Я, як автор книги “Формування успішної особистості”, у цьому фільмі ще раз підтвердила це сама для себе. Людям, які творчо не розвивались, буде дуже-дуже важко в майбутньому. Прогрес бере своє, але людина залишається людиною. Чим більше батьки  прививають людських якостей, більше позитивних емоцій, більше творчості, тим в майбутньому буде набагато легше, буде більше порозуміння. Тому що людина вмітиме керувати своїми емоціями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: