26 годин у дорозі: польський волонтер привіз велосипедом школярам у Львові ліхтарики

photo20230223164526-ec46e0d4
фото: Меланія Волощак

23 лютог, польський волонтер Павел Адамєц привіз на велосипеді для дітей Львова пів тисячі ліхтариків в межах благодійної ініціативи «Світло для України». Аби доставити світло, волонтер пробув у дорозі 26 годин.

Про це розповіли у мерії.

У велопричепі польський волонтер та мандрівник Павел Адамєц привіз 500 ліхтариків загальною вагою 25 кілограм та ще 2 кілограми батарейок.

«Я лише можу уявити, що переживають діти, які сидять у темряві, ховаючись від жахів війни. З ліхтариком вони зможуть почитати книжку, піти в іншу кімнату чи просто побавитися. Один маленький ліхтарик - це одна усмішка дитини, яка зі світлом почуватиметься трохи безпечніше», - ділиться Павел Адамєц.

У Львові волонтер зустрівся із міським головою Андрієм Садовим. Мер міста подякував волонтеру за таку символічну передачу ліхтариків для українських діток.

Акцію зі збору ліхтариків започаткували ще наприкінці минулого року у Варшаві. Наразі зібрано 250 тисяч одиниць. Першу партію ліхтариків волонтер вже передав дітям Доннеччини. Партію для Львова сьогодні волонтер привіз самотужки.

Збір ліхтариків для українських дітей в межах акції “Світло для України” триває досі. В планах мандрівника зібрати 4,5 мільйони ліхтариків, аби кожна дитина в Україні отримала своє світло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: