Колишні працівники Укрзалізниці ремонтували російські військові ешелони

333017049_733975288170729_4295845389971678531_n

У Лимані на Донеччині викрили двох колишніх почадовців Укрзалізниці, які розпоряджались майном залізниці та забезпечували сполучення з «днр».

Про це повідомляє СБУ та Офіс генпрокурора.

Зловмисниками виявились двоє колишніх посадовців місцевого підрозділу Укрзалізниці, які на початку повномасштабного вторгнення підтримали російських загарбників.

У липні 2022 року під час тимчасового захоплення Лиману вони добровільно пішли на співпрацю з ворогом, за що отримали призначення до складу окупаційної адміністрації

Один з них обійняв псевдопосаду виконуючого обов’язки начальника, а інший – виконуючого обов’язки головного інженера дорожніх електромеханічних майстерень так званого «державного унітарного підприємства днр Донецька залізниця» у місті Красний Лиман.

Керівник псевдоустанови організовував робочий процес, займався підбором кадрів, взаємодіяв з «адміністрацією» міста Лиману та розпоряджався матеріальними ресурсами підприємства. Крім того, за його наказами у майстернях виготовлялись металеві конструкції різноманітного профілю для потреб окупантів.

Другий підозрюваний забезпечував технічне обслуговування залізничного полотна та ліній електропередач для сполучення між містом та тимчасово окупованою територією Донеччини.

Разом вони мали забезпечувати справність залізничних об’єктів для перекидання особового складу, озброєння та боєприпасів окупаційних угруповань на східний фронт.

Для цього координували роботу дорожніх майстерень з відновлення електропідстанцій на залізних сполученнях в захоплених районах Волновахи та Іловайська.

Після звільнення Лиману зловмисники намагались «залягти на дно» і таким чином уникнути правосуддя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: