Не діляться навіть лопатами: напруга між «Вагнер» та військовим керівництвом рф продовжує зростати

Вагнер
Фото з відкритих джерел.

У вівторок керівник російського угруповання найманців «Вагнер» звинуватив військове керівництво рф у відмові постачати угруповання боєприпасами та прагненні знищити його, заявивши, що це є «державною зрадою».

Про це повідомляє The Defense Post.

Приватна військова компанія Євгена Пригожина, яка вербує вʼязнів по всій росії, щоб посилити свої лави, відіграє ключову роль у наступі на місто Бахмут на сході України.

Битва за Бахмут виявила напруженість між групою «Вагнера» та російською армією, хоча кремль заперечує будь-який конфлікт.

«Начальник Генштабу і міністр оборони віддають направо і наліво накази не тільки не давати боєприпаси ПВК «Вагнер», але й не допомагати їй з авіаперевезеннями», – сказав Пригожин в голосовому повідомленні, поширеному його пресслужбою.

«Іде просто пряма опозиція, яка є ні чим іншим, як спробою знищити Вагнера. Це можна прирівняти до державної зради», – додав він.

Пригожин критикував російську регулярну армію в Україні і нещодавно розкритикував московську «жахливу бюрократію» за уповільнення військових досягнень.

Він також звинуватив російських військових у спробах «вкрасти» перемоги у «Вагнера».

Взяття Бахмута було б великою перемогою для москви в її майже річному наступі в Україні.

Міністерство оборони росії у відповідь розповіло про боєприпаси, які постачали «добровольчим десантним загонам» — таку назву військові, здається, використовують для людей «Вагнера».

«Усі запити на боєприпаси для штурмових підрозділів задовольняються якнайшвидше», - наполягали в ньому, обіцяючи нові поставки в суботу та засуджуючи як «абсолютно неправдиві» повідомлення про нестачу.

У відомстві вкотре відзначили «мужність» російських «добровольців» у боях і розкритикували «спроби розколу», які є «контрпродуктивними і грають лише на користь ворога».

У вівторок Пригожин також звинуватив військове командування в тому, що воно навіть заборонило передавати бійцям Вагнера «лопати, які дозволяють їм рити окопи».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: