У Гаазі створять центр розслідувань злочинів рф проти України

caec413-eurojust-building3

Агентство Європейського Союзу з питань співробітництва у сфері кримінальної юстиції оголосив про створення в Гаазі центру розслідування злочинів росії проти України.

Про це повідомляє пресслужба Євроюсту.

«Майже через рік після початку війни в Україні Євроюст вжив важливих кроків на підтримку судового реагування на передбачувані серйозні міжнародні злочини. Важливою віхою є початок роботи Основної міжнародної бази даних про злочини (CICED). Новий Міжнародний центр з переслідування злочинів агресії (ICPA) також буде базуватися в Євроюсті», - йдеться у повідомленні. 

Президент Євроюсту пан Ладіслав Хамран заявив: «Ніщо не може компенсувати жахливі втрати та руйнування, яких зазнав український народ з початку цієї війни. Але основні міжнародні злочини завжди повинні бути притягнені до відповідальності, і Євроюст робить усе можливе, щоб допомогти притягнути винних до відповідальності. Нові ініціативи, включно з Основною міжнародною базою даних про злочини та Міжнародним центром з переслідування злочинів агресії, дозволяють нам надавати конкретну підтримку органам влади, які працюють над справедливістю для жертв цих жахливих злочинів».

Довідка

Євроюст — європейське агентство, що співпрацює з судовими та поліцейськими органами країн-членів ЄС, штаб-квартира - Гаага.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: