Військові можуть безкоштовно пройти навчання на оператора дронів

дрон1

Одеська школа операторів дронів Free Air підготувала понад 5 тисяч пілотів.

Військові, правоохоронці та рятувальники можуть пройти навчання безплатно. Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Мішель Арманд, директорка школи  Free Air «Вільне повітря».

«Навчання для військових, рятувальників та правоохоронців у нас повністю безплатно. Але ми не надаємо житло та не годуємо курсантів. Курс складає п’ять днів. Перший день – це теорія для всіх. Тому що до нас приходять люди, який потрібно навчатися швидко, щоб виконувати завдання на фронті. Й до нас приходять різні люди, тому що керувати дроном у цивільному житті, на весіллях чи днях народження, і виконувати завдання на фронті… Для цього потрібні різні навички», – додала Мішель Арманд. 

Вона також зазначила, що всі курсанти проходять перевірку та тести. І після проходження навчання курсанти можуть навіть подати заявку та дрон отримати БПЛА від ініціативи міністерства цифрової трансформації «Армії дронів».

«За весь час існування нашої школи в нас не було  вбитих чи поранених, всі виконують завдання. Тому що ми дуже багато часу приділяємо саме безпеці пілотів і намагаємося тренувати їх в таких погодних умовах, щоб був сильний вітер. Тому що на передовій потрібно вміти втримати дрон, коли є непогода, коли  втратив зв’язок, коли працює комплекс РЕБ», – зазначила Мішель Арманд.

Вона також додала, що школа готова тренувати цивільних операторів дронів, але вже після перемоги України. «Але вже зараз є можливість подати заявку від частини, з якою поїде на передову журналіст і ми навчимо його, але поки що в нашій практиці такого не було», – зазначила Арманд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: