«Формула миру» Зеленського: Генасамблея ООН ухвалила резолюцію

large (1)
Скриншот

Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй затвердила резолюцію до річниці повномашстабного вторгнення рф в Україну, якою визнала основні пункти «формули миру», запропонованої президентом України Володимиром Зеленським.

Документ закликає рф завершити війну та негайно і повністю вивести свою армію за межі міжнародно-визнаної території України, передає Дзеркало тижня.

Резолюцію підтримали 141 країна зі 193 членів ООН. «Проти» проголосували 7 держав.

Там також йдеться про необхідність якомога швидшого досягнення всеосяжного, справедливого та міцного миру в Україні, належного поводження з полоненими, повернення окупантами усіх примусово переміщених і депортованих жителів нашої держави, зокрема дітей.

Міжнародна спільнота закликала і до негайного припинення ворожих ударів по критичній інфраструктурі. Резолюцією світ вимагає притягнути до відповідальності всіх причетних до воєнних злочинів на українській території через справедливі й незалежні розслідування та судове переслідування на національному чи міжнародному рівні.

Серед противників цього документу, окрім звичних РФ, Білорусі, Сирії, Північної Кореї та Ерітреї, також опинилися африканська країна Малі та центрально-американська Нікарагуа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: