Леопарди для ЗСУ від Польщі вже в Україні

e1bd18a-1722fae-leopard-2-a5-der-bundeswehr.jpg

Перші бойові танки Leopard 2 вже прибули в Україну. Загалом Польща пообіцяла таких 12.

Про це повідомив речник польського уряду Пйотр Мюллер у п'ятницю, 24 лютого.

«Перші Leopard з Польщі прибули до наших сусідів з України. Сьогоднішній візит прем'єра має поміркований характер для безпеки України і Європи. Одночасно ми реалізовуємо наступні постачання і замовлення для польської армії. Дбаємо про безпеку Польщі», — сказано в повідомленні.

Нині із візитом до України перебуває польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький. Тут він оголосить про постачання танків.

Напередодні, 15 лютого нинішнього року очільник оборонного відомства Польщі Маріуш Блащак заявив, що союзники сформували батальйон цих танків для України.

Читайте такожЯк українські воїни стріляють із Leopard (відео)

Леопарди для України

Нагадаємо, 25 січня Федеральний уряд Німеччини ухвалив рішення надати Збройним силам України основні бойові танки Leopard 2.

В уряді країни заявили, що хочуть швидко зібрати для України два танкові батальйони з Leopard 2. Насамперед йдеться про 14 танків зі складів Бундесверу.

Інші європейські партнери також передадуть танки Leopard-2. Німеччина видасть відповідні дозволи на передачу країнам-партнерам, які хочуть швидко доставити танки Leopard 2 зі своїх складів в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: