Ми засвоїли урок, змінили стратегію та переосмислили місію, - директор «Автолюкс» Дмитро Чудовець про повномасштабне вторгнення

Ми засвоїли урок, змінили стратегію та переосмислили місію, - директор «Автолюкс» Дмитро Чудовець про повномасштабне вторгнення
Дмитро Чудовець, Генеральний директор компанії «Автолюкс Глобал Пост»

Генеральний директор «Автолюкс Глобал Пост» Дмитро Чудовець розповів про основні виклики, які постали перед його компанією у час війни

Яке перше рішення прийняли 24 лютого?

Для компанії клієнт завжди на першому місці, тому ми відразу прийняли рішення доставляти вантажі в регіони, де це фізично можна було зробити. Якщо не було можливості доставити, ми перевозили недоставлені вантажі клієнтів із територій, які перебували в небезпеці, на Захід України.

Чи були у вас втрати (відділення, машини і т.д.) та як це вплинуло на бізнес? 

На жаль, війна це те, що прямо впливає на кожного. В перші дні наші відділення у Сєвєродонецьку, Маріуполі та Костянтинівці були практично знищені ворожими снарядами. Також ворожі приціли не оминули й наші автомобілі. На жаль, у лютому поточного року ми отримали жахливу звістку про нашого водія з міста Ужгород — Олександра Ковача. Він віддав своє життя, мужньо захищаючи Україну від ворога, на Донецькому напрямку.

У перший день ми усвідомили, що незважаючи на ситуацію, мусимо зробити все для збереження вантажів, які нам довірили клієнти.

Перший день повного блекауту, яким він був?

Був шок, оскільки логістичний бізнес повністю залежить від програмного забезпечення, яке не працює без зв’язку (інтернету). І якщо ми швидко вирішили проблеми з електроенергією, то відсутність інтернету була для нас великою проблемою. Не на всіх відділеннях та терміналах було проведено оптичне волокно, тому швидко вирішити цю проблему було неможливо, оскільки у провайдерів не вистачало ресурсу, щоб опрацювати заявки на підключення. 

Враховуючи ситуацію, ми прийняли  рішення: завантаження та розвантаження магістральних автомобілів проводити як в минулому столітті (записувати на листок паперу номер ТТН). Основне завдання було зрозумілим: не затримувати вантаж через відсутність системи, а вчасно доставляти його отримувачам. Було не легко, проте ми впорались!

Що сталось з бізнесом після 24 лютого? Як бізнес пережив рік повномасштабного вторгнення росії? 

Головним викликом для компанії в перші дні війни було забезпечити функціонування нашої інфраструктури. У зв’язку із підвищеним ажіотажем на АЗК заправити автомобіль було практично неможливо. Також частина працівників виїхала за межі України і нам було необхідно швидко адаптуватися до нових реалій.

У першу чергу ми оптимізували операційні процеси та максимально ефективно використовували наявні ресурси. Пізніше кардинально змінили логістику, внесли певні корективи у транзитні ХАБи для максимально ефективного і швидкого опрацювання вантажів.

У мирний час такі зміни впроваджувались протягом кількох місяців, проте ситуація вимагала від нас швидких і досить ризикованих рішень у надзвичайно стислі терміни.

Чи змогли зберегти робочі місця для команди?

Ми зберегли 70-75% нашого персоналу. Не працюємо на тимчасово окупованих  територіях, проте віримо, що найближчим часом зможемо відкрити відділення в цих областях, включно з Кримом.

Скільки зараз людей в команді? Скільки відділень?

Зараз в компанії працюють 500 працівників і маємо 50 відділень. Так як з 2020-го року основним напрямом компанії був В2В сегмент, розгалужена мережа відділень ніколи не була нашою ціллю, адже В2В, в основному, потребує адресного обслуговування.

Яка головна зміна відбулась всередині компанії? 

Ми зрозуміли, що клієнт хоче отримати від логістичної компанії не лише якісну та вчасну доставку, а ще й зручність та гнучкість. У лютому ми завершили розробку мобільного додатку, він дозволить нашим клієнтам в будь-який час отримати інформацію про свої відправлення, використовуючи лише мобільний телефон.

Логістика сьогодні — це  діджиталізація, бо доставляти вчасно і за помірну ціну вже недостатньо

Які плани у компанії «Автолюкс Глобал Пост»?

Компанія була націлена на В2В сегмент, зараз ми ставимо перед собою амбітну ціль — сегмент В2С. Ми розуміємо, що клієнт у цьому сегменті потребує додаткових сервісів, послуг та рішень. Однією з основних і першочергових цілей є розвиток франчайзингу для розширення географії наших відділень.

Ми хочемо стати ближчими до клієнтів, щоб «Автолюкс Глобал Пост» асоціювалась не лише із кур’єрськими сервісами, а також із відділеннями.

Що вас мотивує і дозволяє триматись в тонусі? 

Мене мотивує справжня українська незламність. У 2022-му році світ зрозумів якими українці були завжди; навіть у безнадійних ситуаціях ми добиваємось цілей і дивуємо результатом. Так само працює бізнес: тяжка та системна робота обов’язково принесе необхідний результат, головне розуміти ціль і мати поруч хорошу команду.  

Що ви можете порадити бізнесам, які переживають непрості часи?

Використати цей період для того, щоб підготувати свій бізнес до післявоєнного відновлення країни. Війна — це про руйнування. Після перемоги настає відбудова всіх сфер бізнесу і економіки загалом. Як говорить народна мудрість: «Готуй сани влітку, а воза — взимку».

Не колись, а зараз! Автолюкс Глобал Пост є надійною доставкою сьогодення. Ми засвоїли урок, змінили стратегію та по-новому осмислили місію. Наше головне завдання, щоб українські бізнеси відчували підтримку логістичної компанії, яка твердо стоїть на ногах в умовах війни. Прагнемо, щоб вони разом з нами розвивали свій бізнес — зараз, не відкладаючи на завтра. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: