На росії пригрозили Україні, мовляв, через ймовірну атаку по невизнаному Придністров'ї

9951-1_large
Ілюстративне фото, взяте з мережі

росія погрожує Україні буцімто через сплановану операцію так званої військової провокації щодо невизнаного Придністров'я.

У МЗС рф заявили, що розглядатимуть будь-які дії України у цьому регіоні «нападом на росію», сказано в повідомленні відомства країни-агресорки від 24 лютого.

Там посилаються на заяву міноборони рф, де ті вказали на «значне скупчення особового складу та військової техніки українських підрозділів поблизу українсько-придністровського кордону» та «розгортання артилерії на вогневих позиціях».

МЗС рф «застерігає» США, НАТО та Україну від «чергових авантюрних кроків» і пригрозило відповіддю.

«Ні в кого не повинно бути сумнівів, що збройні сили російської федерації адекватно відреагують на провокацію київського режиму, якщо така все ж таки піде, і забезпечать захист наших співвітчизників, російського миротворчого контингенту в Придністров'ї», - йдеться у цій заяві.

Що передувало?

Окупанти звинуватили Україну у підготовці провокацій у так званому Придністров'ї нібито ЗСУ, у тому числі підрозділ «Азов», перевдягнуться у форму російського війська та візьмуть участь у «постановочному вторгненні».

«Для цього українські диверсанти, що беруть участь у постановочному вторгненні, будуть переодягнені у форму військовослужбовців збройних сил російської федерації», — сказано в заяві російського відомства.

Як відреагували у Молдові?

Там спростували ці заяви. В Уряді заявили, що це фейк.

«Державна влада не підтверджує інформацію, поширену сьогодні вранці Міністерством оборони росії. Закликаємо до спокою та отримання інформації з офіційних та перевірених джерел Республіки Молдова», — йдеться у заяві.

Нагадуємо, прем'єр Молдови Доріч Речен заявив, що росія планує захопити аеропорт у Кишиневі та перекинути туди своїх військових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: