На тимчасово окупованій Херсонщині пропагандисти з рф знімають фейкові сюжети

армія рф

На тимчасово окупованій території України ворог суттєво активізував пропагандистську роботу.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Вона розповідає, що групи професійних ворожих пропагандистів прибули у райони поблизу лінії зіткнення. Вони ж займались фабрикуванням неправдивих відеороликів, спрямованих на дискредитацію Сил оборони України та виправдання дій російських окупантів.

«Здебільшого зйомки проводились у населених пунктах Каховського та Голопристанського районів Херсонської області, на об’єктах цивільної інфраструктури, у медичних та навчальних закладах, які безпосередньо перед приїздом представників так званих російських ЗМІ навмисно обстрілювали самі ж російські окупанти. При цьому у скоєнні злочинів звинувачувались Сили оборони України, що підтверджувалось нібито “документальними кадрами”», — каже Маляр.

І додає: окремою темою фейкових сюжетів, які продукують російські пропагандисти, є те, що вони хотіли показати начебто масову підтримку місцевими школярами символів російської державності та дій окупантів.

Пропагандисти фільмували колективне співання школярами гімну рф та виготовлення дитячих листівок-подарунків російським військовослужбовцям, у яких висловлювалась подяка за звільнення та возз’єднання з росією, говорить заступниця міністра.

У такий спосіб кремлівські пропагандисти намагалися створити відповідний інформаційний фон напередодні щорічного послання путіна федеральним зборам, пояснює Маляр.

Що ще відомо?

Пропагандистська активність — це підготовка населення до нових мобілізаційних заходів і до нової хвилі мобілізації, вважають у воєнній розвідці України.

Окупанти створюють інформаційну блокаду для мешканців тимчасово окупованих територій, повідомляє ЦНС. Ворог запустив програму безкоштовного оснащення мешканців тимчасово окупованих територій супутниковими тарілками та ресиверами, які мають доступ лише до пакета телеканалів «русскій мір». Таким чином фактично реалізується програма «пропаганда в кожен дім». Водночас українські джерела інформації заблоковані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: