росіяни можуть вичекати і вдарити по Україні зненацька, — ОК «Південь»

ракета
Ілюстрація

росіяни, ймовірно, шукають нову тактику, аби атакувати Україну. Зараз у Чорному морі відсутня ворожа активність.

Про це заявила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в етері телемарафону 24 лютого.

«Усвідомлюючи, що ми зосереджені на датах 23-24 лютого, ворог може вичекати цей період і завдати удару, коли нібито всі видихнуть і скажуть: усе, річниця пройдена, далі за звичним графіком. Цілком імовірно, що вони можуть дочекатися і цього періоду, як момент психологічного тиску», - пояснила вона.

Що було раніше?

росіяни можуть завдати чергового масованого ракетного удару по Україні 23 або 24 лютого — на рівчницю повномшстабного вторгнення, вважають у Раді нацбезпеки та оборони України.

В етері телемарафону 16 лютого секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, що до цього Україна готова.

«Готуються і будуть намагатися саме на 23-24 лютого зробити спроби масованої атаки. До цього потрібно спокійно ставитися, ми до цього готові. Ми розуміємо, що таке атаки, після того, як за один день «приймали» 115-120 ракет», — зазначив Данілов.

Напередодні це заявили й в Оперативному командуванні «Південь». Його речниця Наталія Гуменюк пояснює, що зазвичай від одного масованого ракетного обстрілу до наступного триває до двох тижнів.

«І можемо зауважити, що від попереднього до наступного — це якраз 24 лютого. Пам’ятаючи про тяжіння ворога до сакральних дат, треба бути напоготові», — сказала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: