СБУ викрила агентів фсб, які «наводили» ракети на лікарні на півдні України

photo_5458890789288527503_y

Затримано 6 російських агентів, які збирали розвіддані про місця дислокації підрозділів ЗСУ та правоохоронних органів на території південних регіонів України.

Про це повідомляє СБУ.

Один із зловмисників маскував злочинну діяльність під виглядом волонтера. Під приводом доставки допомоги на фронт він прибував на позиції українських захисників, де збирав розвіддані на користь країни-агресора.

Крім того, агенти об’їжджали прифронтову місцевість та передавали ворогу координати об’єктів критичної інфраструктури та соціальних установ, у тому числі місцевих лікарень.

Отримані відомості окупанти використовували для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по українських об’єктах. Встановлено, що саме за «наводкою» російської агентури загарбники здійснили серію обстрілів медзакладів на півдні України.

Співробітники СБУ затримали зловмисників під час спроб визначення точних геолокацій декількох українських лікарень та енергооб’єктів. За даними слідства, зрадниками виявились шестеро місцевих жителів, яких завербував кадровий співробітник управління фсб рф.

У разі захоплення південних регіонів України загарбники «гарантували» своїм поплічникам «посади» в окупаційних адміністраціях рф.

Суд обрав зрадникам міри запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує покарання – 15 років або довічне позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: