У Міноборони Молдови відреагували на чергову заяву окупантів про напад України

молдова

У Міноборони Молдови прокоментували інформацію щодо нападу з боку України, яку поширювала останніми днями рф.

Про це повідомили у пресслужбі відомства 24 лютого.

Там сказали, що не бачать загроз державній безпеці країни з української сторони.

«Прямих загроз військовій безпеці держави наразі немає. Міністерство працює з усіма іншими силовими структурами країни, щоб разом запобігти будь-яким спробам дестабілізації. Ми намагаємось зберегти мир і стабільність в країні, щоб наші громадяни були в безпеці», — йдеться у повідомленні.

У відомстві додали: Сили Національної армії у складі Об’єднаних миротворчих сил у зоні безпеки працюють у штатному режимі. У разі виявлення можливих загроз відомство проінформує громадськість.

«Поширена неправдива інформація має на меті розповсюдити паніку серед людей по обидва боки Дністра. Закликаємо громадян зберігати спокій та отримувати інформацію лише з офіційних джерел», — сказали там.

Окупанти звинуватили Україну у підготовці провокацій у так званому Придністров'ї нібито ЗСУ, у тому числі підрозділ «Азов», перевдягнуться у форму російського війська та візьмуть участь у «постановочному вторгненні».

«Для цього українські диверсанти, що беруть участь у постановочному вторгненні, будуть переодягнені у форму військовослужбовців збройних сил російської федерації», — сказано в заяві російського відомства.

Як відреагували у Молдові?

Там спростували ці заяви. В Уряді заявили, що це фейк.

«Державна влада не підтверджує інформацію, поширену сьогодні вранці Міністерством оборони росії. Закликаємо до спокою та отримання інформації з офіційних та перевірених джерел Республіки Молдова», — йдеться у заяві.

Нагадуємо, прем'єр Молдови Доріч Речен заявив, що росія планує захопити аеропорт у Кишиневі та перекинути туди своїх військових.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: