Окупанти намагаються представити мирний план Китаю, як підтримку росії, - ISW

12_main
Фото: відкриті джерела

Російське джерело використало публікацію Китаєм мирного плану з 12 пунктів, щоб неточно представити Китай як підтримку війни росії в Україні

Про це пише Інститут вивчення війни ISW.

У звіті ISW пише, що24 лютого Міністерство закордонних справ Китаю оприлюднило документ під назвою «Позиція Китаю щодо політичного врегулювання української кризи», в якому закликало Україну та росію поважати суверенітет одна одної, припинити військові дії, відновити мирні переговори, зменшити стратегічні ризики та припинити односторонні санкції. Радник глави «ЛНР» родіон мірошник неправдиво стверджував, що в мирному плані Китаю натякають на те, що Україна та Захід є агресорами, які підтримують російське планування війни. 

Американські аналітики припускають, що оприлюднення Китаєм нечіткого мирного плану, ймовірно, підтримує поточний баланс зусиль між підтримкою росії та збереженням доступу до європейських ринків, зображуючи Китай як безкорисливого третього посередника.

Повідомляється, що розвідка США вважає, що Китай серйозно розглядає можливість відправлення зброї до росії на тлі постійного тиску режимів санкцій Заходу на російську оборонно-промислову базу (DIB).  

Так, 24 лютого CNN  повідомило, що джерела, знайомі з розвідувальними даними, заявили, що китайські офіційні особи не прийняли остаточного рішення щодо надання летальної допомоги, але обговорюють ціну та обсяг постачання ударних безпілотників і боєприпасів з російськими офіційними особами. 

Повідомляється, що високопоставлені чиновники США вважають, що останні дані розвідки свідчать про те, що Китай схиляється до надання обладнання росії, хоча це базується на двосторонній угоді про продаж зброї, а не як допомога у сфері безпеки. 

Німецьке видання Der Spiegel 23 лютого повідомили, що російські офіційні особи ведуть переговори з китайським виробником безпілотників Xi'an Bingo Intelligent Aviation Technology щодо масового виробництва та доставки 100 безпілотників ZT-180 російським силам до квітня.

Der Spiegel  повідомило, що безпілотник ZT-180 може нести боєголовку вагою 35-50 кг, припускаючи, що ці безпілотники можуть бути технологією подвійного призначення, яку російські війська прагнуть придбати для розвідувальних цілей, а не лише як боєприпаси, що пересуваються, або як боєприпаси високої потужності, системи високоточної зброї.

Повідомляється, що російські та китайські офіційні особи розробили плани доставки безпілотників до росії за підробленими товаросупровідними документами, в яких зазначено, що обладнання є запасними частинами для цивільної авіації.

Російські офіційні особи, ймовірно, шукають підтримки від китайських виробників оборонної продукції через обмеження, які режими міжнародних санкцій наклали на оборонну промисловість росії. 

Уряд Сполученого Королівства (Великого Королівства) та Міністерство фінансів США 24 лютого оголосили про нові санкції та заходи щодо заборони експорту, спрямовані, зокрема, на галузі, організації та фізичних осіб, які підтримують російський військовий потенціал. 

Уряд Великої Британії заявив, що його новий пакет заборон на експорт спрямований на блокування експорту всіх товарів, які росія використовує на полі бою в Україні, і що його новий пакет санкцій буде націлений на вищих керівників російської державної атомної енергетичної компанії «Росатом», керівників російської оборонні фірми, шість організацій, які займаються ремонтом російської військової техніки, чотири російські банки та російські еліти. 

Міністерство фінансів США заявило, що Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів наклало санкції на 22 фізичних осіб та 83 організації, 30 з яких, як повідомляється, є юридичними та фізичними особами третіх країн, які допомагають росії ухилятися від чинних санкційних заходів. Посилені режими санкцій Заходу, швидше за все, продовжуватимуть обмежувати здатність росії придбати технології та матеріали для підтримки оборонної промислової бази, необхідної для підтримки її військових зусиль в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: