США виділяють Україні понад $10 млрд фінансової підтримки

Scenes from Monmouth County, NJ
Фото: відкриті джерела

Сполучені Штати продовжують підтримувати Україну в умовах жорстокої, неспровокованої війни росії.

"У координації з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Міністерством фінансів, ми оголошуємо про допомогу на суму понад 10 мільярдів доларів США, включаючи бюджетну підтримку уряду України та додаткову енергетичну допомогу для підтримки українців, які постраждали від нападів росії" - йдеться в повідомленні Держдепу США.

У Держдепі розповіли, що цього тижня завдяки двопартійній підтримці Конгресу Сполучені Штати почали процес виділення 9,9 мільярда доларів додаткової бюджетної підтримки уряду України. Це грантове фінансування виплачується через механізм Державних витрат на стійкість адміністративного потенціалу (PEACE) Світового банку на основі відшкодування після перевірки витрат. Ці кошти є вкрай важливими для України, оскільки вона захищає себе від росії та гарантує, що український уряд може продовжувати задовольняти критичні потреби своїх громадян, включаючи охорону здоров’я, освіту та служби екстреної допомоги. Продовження економічної допомоги США допомогло згуртувати інших міжнародних донорів, зокрема зобов’язання Європейської комісії, Японії, Канади та Сполученого Королівства на 2023 рік для надання Україні необхідної економічної допомоги.

Оскільки росія продовжує свої невпинні атаки на українську цивільну та критично важливу енергетичну інфраструктуру, ми також працюємо з Конгресом, щоб надати Україні додаткову енергетичну допомогу, внесок у розмірі 250 мільйонів доларів США, який дозволить нам задовольнити нагальні потреби, включно з критичним обладнанням для електромереж. Ці кошти допоможуть утримувати школи відкритими, електрогенератори для лікарень, а також підтримувати тепло в домівках і притулках по всій Україні. Ця допомога спирається на 270 мільйонів доларів, які Сполучені Штати вже виділили на зміцнення енергетичної безпеки України протягом останнього року. Ця підтримка допоможе Україні задовольнити її нагальні потреби в енергетичній безпеці та перетворити свій енергетичний сектор на більш безпечний, стійкий, стійкий і децентралізований.

"Сполучені Штати залишаються відданими співпраці з нашими союзниками та партнерами, щоб підтримати народ України та його зусилля побудувати процвітаюче, безпечне, демократичне та вільне майбутнє" - пише Держдеп.

Крім того зазначимо, що також 24 лютого Канада оголосила про виділення Україні додаткової допомоги у сфері безпеки на 32 млн канадських доларів ($23 млн). Заяву було опубліковано на сайті уряду Канади.

"У той час, як Україна та міжнародна спільнота відзначають цей похмурий день, шановна Мелані Жолі, міністр закордонних справ, сьогодні оголосила про внесок Канади у розмірі понад 32 мільйони доларів на підтримку подальшого зміцнення безпеки та стабілізації України".

Допомога Канади передбачає:

  • 7,5 мільйонів доларів на розмінування;
  • понад 13 мільйонів доларів США на заходи щодо підзвітності, включно з подоланням сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом;
  • понад 12 мільйонів доларів США на протидію хімічним, біологічним, радіологічним і ядерним загрозам.

Крім того повідомляється, що Канада приєдналася до Консультативної групи з питань жорстоких злочинів в Україні (ACA) разом зі Сполученими Штатами, Великобританією та Європейським Союзом. ACA безпосередньо підтримуватиме зусилля підрозділів з розслідування воєнних злочинів Генеральної прокуратури України щодо документування, збереження та аналізу доказів воєнних злочинів та інших злочинів, скоєних в Україні, щоб забезпечити притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, що США оголосили новий пакет військової допомоги для України на $2 мільярди

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: