ISW розповів, навіщо лукашенко їде до Китаю

7f99fc1-c740c03-3e23ec3-lukashenko690
Фото: PRESIDENT.GOV.BY

Президент білорусі олександр лукашенко планує зустрітися з президентом Китаю Сі Цзіньпіном, щоб, можливо, допомогти росії та Китаю в ухиленні від санкцій на тлі повідомлень про те, що Китай серйозно розглядає можливість відправлення росії летальної допомоги

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни ISW.

ISW пишуть, що лукашенко оголосив про плани відвідати Китай з 28 лютого по 2 березня і зустрітися з Сі Цзіньпіном для підписання угод про торгівлю, інвестиції, масштабні спільні проекти та інші питання. лукашенко також планує зустрітися з високопосадовцями Китаю та керівниками китайських корпорацій. 

Оголошення Лукашенка про запланований візит збігається з повідомленнями CNN і The Washington Post, що високопосадовці США вважають, що Китай серйозно розглядає можливість продажу росії бойових безпілотників, особистої зброї та артилерійських снарядів калібру 122 і 152 мм. 

Повідомляється, що офіційні особи росії та Китаю також розробили плани доставки безпілотників до росії за підробленими товаросупровідними документами, щоб уникнути міжнародних санкцій. Китай може спробувати використати угоди з білоруссю, щоб приховати порушення санкцій.

Ключові висновки ISW за минулу добу:

  • Повідомляється, що офіційні особи Великої Британії, Франції та Німеччини готують пакт Україна-НАТО, який далеко не відповідає захисту, який Україна отримає від членства в НАТО, і, схоже, відображає бажання тиснути на Україну, щоб вона погодилася на врегулювання шляхом переговорів на невигідних умовах.
  • .
  •  Президент США Джо Байден відхилив мирний план Китаю з 12 пунктів, оскільки російські джерела продовжують використовувати оголошення про план для паплюження Заходу та України.
  • лукашенко вдихнув нове життя в інформаційну операцію кремля щодо Придністров’я, неправдиво заявивши, що відкриття придністровського фронту буде в інтересах Заходу.
  • Російська влада затримала понад 50 осіб на антивоєнних демонстраціях у 14 містах росії 24 лютого.
  • Фінансист Wagner Group євген пригожин і його прихильники розкритикували російського міністра оборони сергія шойгу через нібито «лайки» його зятя Олексія Столярова в Instagram для антивоєнних постів.
  • Російські війська продовжували вести наземні атаки на північний захід від Сватового та поблизу Кремінної.
  • Російські війська досягли незначних територіальних здобутків навколо Бахмута та Авдіївки та продовжували здійснювати наземні атаки на лінії фронту в Донецькій області.
  • Російські війська продовжують боротися за ефективне ведення бойових дій на лінії фронту в Запорізькій області.
  • Російські війська продовжують зазнавати значних втрат на полі бою, що спонукало деяких мілблогерів критикувати Міністерство оборони (МО) росії за те, що воно не визнало масштабу втрат.
  • Російська влада використовує українських дітей з Маріуполя як пропаганду, щоб неправдиво зобразити росію як рятівника окупованих територій.

Нагадаємо, що ЗСУ знищили вже більше 148 тис російських вояків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: