Казахстан підтримав "мирний план" Китаю

befff4a03ce04132acf13ede0452bd97_1280x720
Фото: gov.kz

Міністерство закордонних справ Казахстану заявило про підтримку так званого "мирного плану" Китаю щодо завершення війни росії проти України.

Про це повідомив сайт МЗС Казахстану.

"Республіка Казахстан вітає позицію Китайської Народної Республіки щодо політичного врегулювання української кризи, яка заслуговує на підтримку як припинення кровопролиття на основі територіальної цілісності, незалежності та суверенітету держав відповідно до основоположних принципів Статуту Організації Об'єднаних Націй" - йдеться в повідомленні.

У МЗС Казахстану наголосили на безальтернативне мирне вирішення цієї проблеми виключно на основі міжнародного права та принципів Статуту ООН.

"Виступаємо за те, щоб залучені у військовий конфлікт сторони виявили добру волю, припинили бойові дії і скоріше сіли за стіл переговорів, а світова спільнота всіляко сприяла дипломатичному рішенню ситуації" - пише МЗС Казахстану.

Казахстан також наголошує на схожості підходів наших країн до вирішення актуальних проблем сучасності, викладених у Концепції Ініціативи глобальної безпеки Китайської Народної Республіки.

Як нагадує сайт Гордон, Після нападу рф на Україну Казахстан, за даними джерел американського телеканала NBC News, відмовив росії у проханні скерувати своїх військових в Україну. МЗС Казахстану заявило, що країна зацікавлена в тому, щоб Україна залишалася незалежною і територіально цілісною державою.

У червні 2021 року на форумі в росії президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв у присутності президента рф володимира путіна заявив, що "ЛДНР" – "квазідержавні території" і Казахстан не визнаватиме їх.

Окрім того, глава Казахстану говорив, що не порушуватиме західних санкцій проти росії, хоча й не відмовиться від "союзницьких зобов'язань" із нею.

Після цього Токаєв зустрічався з путіним і заявив, що у них відбулася "дуже гарна зустріч", а путін був "дуже спокійним і впевненим". Токаєв пояснив свою відмову принципом Статуту ООН. "На мою думку, територіальна цілісність держав має переважати", – сказав він.

Нагадаємо, раніше Джо Байден відхилив запропонований Китаєм мирний план

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: