Війна в Україні може тривати ще рік, - глава міноборони Великої Британії

561291
Фото: LBC

Глава британського міноборони прогнозує, що путін не зупиниться, оскільки його не зупиняють людські жертви.

Про це заявив міністр оборони Британії Бен Воллес в інтерв'ю LBC.

Чиновник на запитання щодо можливості продовження воєнних дій ще 12 місяців відповів ствердно.

«Я думаю, що так», - сказав він.

Зі слів Уоллеса, понад 188 тисяч російських солдатів загинули або були поранені внаслідок "катастрофічного прорахунку" путіна.

"Коли хтось перейшов межу і вважає, що це нормально - чинити так із власним народом, фактично перетворюючи армію на м'ясорубку, я думаю, він не зупиниться", - пояснив він свої прогнози.

росія продемонструвала повну зневагу не лише до життя людей в Україні, "а й до своїх власних солдатів", наголосив глава міноборони Британії.

Однак Воллес зазначив, що путін вже зазнав невдачі у досягненні своєї мети - повної окупації України, адже 97% його армії вже задіяні у війні і дві третини його танків знищені.

«Я думаю, що ми бачимо ознаки того, що російська армія не може зробити нічого іншого або зробити значно більше. Тож я думаю, що його початкові амбіції 24 лютого минулого року полягали в тому, щоб захопити вісім основних цілей, усі великі міста за три тижні, і Київ за три дні, і все б закінчилося», - сказав він.

Фото: LBC

«Його триденний наступ перетворився на 365-денний, і він досі не захопив і не утримав жодної з цілей. Єдиною ціллю, яку він захопив, був Херсон, який йому довелося залишити кілька місяців тому. Тож я думаю, що мета окупованої, захопленої, повністю контрольованої росією України вже провалилася. Я думаю, що вона провалилася в довгостроковій перспективі», - додав міністр.

«Репутація російської армії розбита вщент, і він ізольований у світі. Навіть китайці ставляться до нього як до «незручного дядька». Вони не дуже хочуть з ним розмовляти», - заявив Воллес.

Воллес також відповів на запитання про те, чи будуть країни НАТО відправляти обладнання в Україну.

«Ми побачимо, що країни, які є членами НАТО, потенційно можуть надати обладнання для ВПС або, наприклад, літаки МіГ 29», - сказав він.

Хоча Воллес підкреслив, що НАТО офіційно не бере участі у війні, він сказав, що демонстрація підтримки з боку країн-членів і союзників НАТО була «значною».

«Думаю, через два дні після вторгнення я головував на конференції донорів, на якій були присутні 24 країни. Наступного тижня я провів ще одну конференцію, їх було 32, а потім американці взяли на себе ініціативу, і їх стало понад 50», - розповів міністр.

Фото: Getty

Читайте також: Окупанти посилюють оборону Криму, будують фортифікаційні споруди, – Генштаб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: