Міністр закордонних справ Саудівської Аравії вперше відвідав Київ та підписав пакет допомоги

Ukraine's President Zelenskiy welcomes Saudi Arabia's FM Prince Faisal bin Farhan Al Saud in Kyiv

Вперше після встановлення дипломатичних відносин між країнами 30 років тому Україну відвідав міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Фейсал бін Фархан Аль Сауд.

Офіс президента Володимира Зеленського опублікував відео їх зустрічі, пише СNN.

Зеленський висловив сподівання, що ця зустріч «надасть нового імпульсу подальшій активізації нашого взаємовигідного діалогу».

«Дякую за підтримку миру в Україні, нашого суверенітету та територіальної цілісності, – продовжив він. – Це дуже важливо для нас і нашого суспільства».

Саудівська Аравія дотримується нейтрального курсу в конфлікті. Королівство виступило посередником в обміні полоненими в минулому році, під час якого двоє американських і п'ятеро британських громадян були звільнені з російського ув'язнення..

«Україна отримає реальну допомогу від Саудівської Аравії, - написав глава Офісу президента України Андрій Єрмак. - Офіс президента підписав два документи, які оформляють пакет допомоги Україні на 400 мільйонів доларів: 100 мільйонів гуманітарної допомоги та 300 мільйонів нафтопродуктів».

Також Єрмак нагадав, що і Україна, і Саудівська Аравія борються з іранськими дронами-камікадзе. 

«В України та Саудівської Аравії спільні виклики та досвід боротьби з ними. Мова йде про іранські БПЛА (безпілотні літальні апарати, або дрони), які були поставлені певним «повстанцям» і атакували саудівські нафтові об'єкти», - сказав Єрмак у довідці на використання іранських безпілотників силами хуситів у Ємені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: