Оренда курки та окуляри для тварин: як у світі незвично заробляють мільйони

YAk-vzyati-kredit-u-banku
Фото: Бізнес-UA!

«Ровер вже давно вигадали», — нерідко кажуть деякі люди. Втім, інші у цей час не стомлюються винаходити способи, аби спиці двоколісного закрутились по-новому і принесли чималі прибутки

І не дарма. Часто прибутки ідейників, які перетворили звичні речі на щось оригінальніше, обраховуються не у тисячах, а в мільйонах доларів.

ІА Дивись.info дослідила такі проєкти. І ділиться переліком найкреативніших.

Головне — нестандартне мислення

Британський підприємець Алекс Тью був ще юнаком, коли вигадав, як заробляти гроші на тому, що йому вдавалось найкраще. Спойлер: таким чином 21-річний хлопець мав у кишені свій перший мільйон.

Алекс Тью. Фото: Getty Images

2005 року студент із англійського Вілтшира хотів назбирати гроші на навчання та заснував The Million Dollar Homepage (домашня сторінка на мільйон доларів). Це вебсайт, який складається із мільйона пікселів у сітці 1000 ×1000. Посилання на ньому продавалися за 1 долар за піксель у блоках 10×10.

Ті, хто купував ці пікселі, надавали крихітні зображення, вебадресу, з якою картинки були пов'язані, і гасло, яке відображалось, коли користувач наводив курсор на зображення.

Скриншот головної 
сторінки The Million Dollar Homepage 8 лютого 2009 року 

Так, план був таким: продати всі пікселі на сайті, аби заробити мільйон доларів від творця. Це стало поштовхом для інших програмістів, котрі займались веб-рекламою.

Юнак заробив мільйон менш ніж через пів року від запуску ідеї. Однак Тью не зупинився: за кілька років, 2008-го, чоловік зробив головну флеш-гру Sock and Awe. Це онлайн забавка. У ній Алекс відтворив інцидент із взуттям Буша і надав гравцеві контроль над журналістом. Кажуть, що це один із найвдаліших прикладів новинної гри, яка стала дуже популярною за лічені години після запуску.

флеш-гру 2008 року «Sock and Awe», розміщену на веб-сайті «sockandawe.com»

Контекст такий: 14 грудня 2008 року іракський журналіст Мунтадхар аль-Заїді зняв черевики та кинув їх у тодішнього президента Сполучених Штатів Джорджа Буша під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Іраку Нурі аль-Малікі в Багдаді, що в Іраку. Буш швидко пригнувся, уникаючи удару. Другий черевик зіткнувся з прапором США позаду Буша. Пізніше охорона схопила аль-Заїді, виштовхала ногами та вивела з кімнати. Репортера ув'язнили на два роки, та достроково випустили на волю через 9 місяців.

Відео: CNN

І це ще не все: 28-річний Тью 2012 року розробляє та запускає застосунок для медитації під назвою Calm, що українською мовою перекладається як спокій. Розробка здобула шалений успіх у заснуванні продуктів для медитацій, зокрема користувачі мають змогу керувати історіями свого сну після підписки на додаток.

Станом на лютий 2019 року компанія оцінювалася в 1 мільярд доларів і залучила 116 мільйонів доларів завдяки внескам існуючих інвесторів.

Окуляри для хвостатих

Як би це дивно не звучало, але Doggles — бренд, який заробив мільйони завдяки ідеї, яку ніхто не наважувався втілити. Виробляти тоновані окуляри для собак вирішила Роні Ді Лулло зі США, бо помітила, що її улюбленець Міднайт мружиться на сонці, коли вони грали у регбі.

Дівчина не розгубилась та одразу взялась за втілення ідеї: провела низку експериментів із людськими окулярами, а тоді розробила пару, яка відповідала формі голови собаки.

Зараз їх виробляє компанія Doggles у Даймонд-Спрінгс, Каліфорнія. 

Собачі окуляри виготовлені з тонованого полікарбонату. Це полімери, себто природні та штучні сполуки, які захищають очі від ультрафіолету. До окуляр прикріплені еластичні ремені, завдяки яким вони не спадають із голови тварин.

До 2004 року такі Doggles можна було придбати у майже 5 тисячах крамниць у 16 країнах світу. Це число зростало з кожним днем. Пізніше розробниця дослідила питання із виготовлення лінз для хвостиків за рецептом.

Цього ж року Каннінгем розіслала набори окулярів для собак американській армії. Тоді тварини виконували бойові завдання в Іраку. Жінка дослідила, що такі окуляри не лише захищають від сонця, а й від піщаних бурь.

Військовий робочий собака носить Doggles, щоб захистити свої очі, коли гелікоптер Chinook злітає, піднімаючи пил і сміття, під час повітряного нападу солдатів США. Фото: сержант 
Джейсон Брейс 

Та це тільки початок: 2007 року у одній із британських газет розповіли історію собаки, який страждав на рідкісне аутоімунне захворювання, через яке його очі не можуть сльозитися. Власниця придбала такі окуляри, аби в улюбленця не висихали очі. Пізніше Doggles допомогли тисячам тварин з іншими захворюваннями очей.

Оренда курки

Божевільно, та прибутково. Rent A Chicken — американська транснаціональна компанія, яка займається орендою курчат та інкубаторів. Вона, до речі, є найбільшою у світі.

А все почалось із маленької ідеї подружжя Філла та Дженн Томпкінсів зі штату Пенсільванія у вересні 2013 року. Пара пропонувала охочим орендувати на пів року курник із несушками.

Вартість оренди пташника складає від $600 до $1200 в залежності від клієнтів, замовити курник можна практично в будь-якому штаті США.

«Ми привеземо на ваш задній двір переносний курник з курами, які несуть від двох до чотирьох яєць, в оренду на шість місяців», — розповідали вони для Fox News у січні нинішнього року.

Скриншот із відео

До слова, зараз це користується ще більшою популярністю, оскільки в країні суттєво зросла інфляція, відповідно, виросли ціни на продукти, зокрема — й на яйця.

Доставка їжі від директора похоронного бюро

Девід Сторк, який раніше очолював похоронне бюро, вирішив створити службу доставки їжі для тих, хто оплакує втрату близької людини чи для тих, кому хочеться посумувати.

Sympathy Food delivery service стало його дітищем, на якому він майже одразу заробив мільйон.

Основна ідея - люди можуть зробити подарунок родині, яка у скорботі, і не має бажання чи сил витрачати час на приготування. Перелік меню є на їхньому сайті. Там також пояснюють, яку їжу варто обрати.

Забронювати місце на небі

Reserve A Spot In Heaven — таку назву має низка послуг від різних ідейників. Сенс один: така справа є досить-таки прибутковою. Так, квиток до Раю обійдеться людині у 15 доларів. І охочих, виявляється, чимало.

Нагадуємо, у березні 2022 року через війну не працювало 85% українських бізнесів, на кінець року - 26%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: