Постачальники Apple намагаються покинути Китай на тлі ескалації зі США

apple

За словами одного з найважливіших партнерів американської компанії, китайські постачальники Apple Inc., швидше за все, виведуть потужності з країни набагато швидше, ніж очікують багато спостерігачів, щоб запобігти наслідкам ескалації напруженості між Пекіном і Вашингтоном.

Про це пише Bloomberg.

Виробник AirPods GoerTek Inc. є одним із багатьох виробників, які досліджують країни за межами рідного Китаю, який сьогодні виробляє основну масу світових гаджетів від iPhone до PlayStation. Він інвестує початкові 280 мільйонів доларів у новий завод у В’єтнамі, розглядаючи розширення в Індії, сказав в інтерв’ю заступник голови Казуйоші Йосінага. Американські технологічні компанії, зокрема, наполягали на тому, щоб такі виробники, як GoerTek, досліджували альтернативні місця, сказав виконавчий директор, який контролює в’єтнамські операції GoerTek з північної провінції Бакнінь.

«Починаючи з минулого місяця, так багато людей із боку клієнтів відвідує нас майже щодня», — сказав Йосінага зі свого офісу в розгалуженому промисловому комплексі GoerTek на північ від Ханоя. Тема, яка домінує в дискусіях: «Коли можна виїхати?»

Ескалація конфлікту між США та Китаєм, який розпочався з торговельної війни, але згодом розширився й охопив широкі заборони на обмін чіпами та капіталом, спонукає до перегляду ланцюжка поставок електронної промисловості, що склався десятиліттями. Залежність світу від цієї азійської країни стала абсолютно очевидною в роки Covid, коли обмеження Пекіна перекрили постачання всього, від телефонів до автомобілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: