Який вигляд матиме тестування з української мови для випускників шкіл

знол
Ілюстративне фото

В Українському центрі оцінювання якості освіти оприлюднили демонстраційний тест із української мови, який складатимуть нинішнього року випускники шкіл.

Про це повідомили в УЦОЯО вранці 28 лютого.

Там нагадали, що напередодні вже визначили, що абітурієнти проходитимуть проходитимуть національний мультипредметний тест (НМТ).

Іспит не буде складнішим за традиційне тестування на ЗНО. Щоб переконатися в цьому, навчитися розподіляти час на виконання завдань із різних предметів, визначити теми, над якими варто ретельніше попрацювати, абітурієнтам потрібно буде виконати завдання демонстраційних варіантів НМТ, переконали у відомстві.

В Центрі показали, який вигляд матиме тестування із української мови.

Скрин-шот зі сайту відомства

Його розмістили в спеціальному онлайн-середовищі Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. Інтерфейс запропонованого тестувальника відрізняється від того, який буде на реальному НМТ, однак за структурою, типами завдань, тривалістю їх виконання демонстраційний варіант аналогічний до вступного тесту, пояснили там.

На роботу з блоком демонстраційного варіанта «Українська мова» ви матимете 60 хвилин, протягом яких потрібно буде виконати 30 завдань.

«Як під час проходження демонстраційного тесту, так і під час реального тестування ви зможете вибирати послідовність виконання завдань, за потреби повертатися до того чи того завдання, змінювати варіант відповіді, а після завершення роботи  отримаєте результати тестування з цього предмета», — кажуть в УЦОЯО.

Як проходити тестування?

  • Перед початком виконання просять правдиво відповісти на 4 запитання про себе ー це допоможе зібрати важливу для нас статистичну інформацію. Нині багато потенційних учасників одночасно використовує тестувальник, тому можливі певні затримки у його роботі.
  • На реальному тестуванні такого не буде, адже кількість одночасних користувачів організатори будуть обмежувати. 
  • Якщо ви не змогли відкрити тестувальника, спробуйте скористатися іншим браузером, а також перевірте налаштування систем безпеки на вашому комп’ютері / планшеті / телефоні.
  • Якщо у вас наразі повільний інтернет або немає можливості працювати протягом 60 хвилин за комп’ютером / з планшетом / телефоном –  завантажте файл із демонстраційним варіантом НМТ на свій пристрій, виконайте завдання і звірте свої відповіді з правильними. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: