Естонці зібрали майже 5,5 млн гривень для української тактичної медицини

IMG_4437
Фото, надане неприбутковою організацією PULSE

Майже 5,5 млн гривень або понад €135 000 було зібрано громадянами Естонії на навчання українських військових тактичній медицині.

Більше 8 тисяч внесків отримала неприбуткова організація PULSE, яка розвиває тактичну медицину в Україні, розповіли там.

Збір коштів відкрив фонд Slava Ukraini MTÜ після того, як 24 лютого, на День Незалежності Естонії, до мешканців країни звернувся Федір Сердюк, засновник PULSE. Він розповів про навчання українських військових тактичній медицині.

Тактична медицина є одним з невідʼємних елементів бойової підготовки військового у сучасній війні, адже дозволяє врятувати життя поранених під час тривалої евакуації до медичного закладу. Зібрані громадянами Естонії кошти будуть спрямовані на покриття витрат, повʼязаних з навчанням, передусім на закупівлю обладнання та логістику. 

«Окреслити обсяг потреби у навчанні тактичній медицині наразі навіть не вбачається можливим. Тільки Національна гвардія України формує шість штурмових бригад, не кажучи вже про ЗСУ та потреби існуючих підрозділів. Тепер PULSE зможе забезпечити належну медичну підготовку – ці гроші покриють понад 400 днів тренінгів з тактичної медицини», – пояснив Федір Сердюк.

«Естонія була і залишається одним з найвідданіших партнерів України. Тільки за офіційними каналами, нашій країні було надано допомоги більше ніж на 1% естонського ВВП», – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: