Почалося гноїння: львівські лікарі врятували 2-річного хлопчика з пневмонією

334523002_215164844381948_6195145208894113272_n

Львівським лікарям довелося видалити 10% легень 2-річного Максима, який захворів на пневмонію.

Про це повідомляє Перше медоб'єднання Львова.

До дитячої Лікарні Святого Миколая у Львові дворічного Максима привезла мама Ольга. Каже: активний до того хлопчик ураз став млявим, потім - почав задихатися. Причина, як з'ясували наші спеціалісти - пневмонія, що вразила 30% легень. Стан ускладнювала грибкова інфекція.

Остання не піддавалася лікуванню антимікробними засобами. Інфекція агресивно руйнувала праву легеню дитини. Гній роз’їдав частину органа, частину грудної стінки всередині та шкіру зовні. Зрештою, Максим потрапив у реанімацію.

30 діб хлопчик дихав завдяки апарату штучної вентиляції легень. Йому встановили дренажі, які виводили гній з організму. Зрештою хірурги вдалися до операції.

Через маленький розріз - малоінвазивно - лікарі видалили гнійне вогнище з плевральної порожнини. Стан Максима стабілізувався, однак, на жаль, ненадовго. Інфекція продовжувала руйнувати його легеню. Стало зрозуміло: радикальної операції не уникнути - потрібно видаляти нижню частину органа. Це 10% легень.

Як і попереднє втручання, операцію виконувала команда хірургів на чолі із заввідділення Олександром Калінчуком. Вона минула успішно.

Уже за кілька днів самопочуття хлопчика покращилося. Згодом він повернувся додому.

Якби Максима не прооперували, інфекція вразила б іще більший об’єм легені. А для реабілітації хлопчику знадобились би місяці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: