Світло в Україні: найгірша ситуація у двох прифронтових регіонах

IMG_7365-630x420
Фото Микити Печеника, з архіву редакції.

В Україні більш ніж два тижні відсутній дефіцит потужності в енергосистемі та наразі його не прогнозують. Однак через російські атаки по підстанціях складна ситуація нині у прифронтоваих регіонах: Харківщині та Сумщині.

Про це повідомили у НЕК «Укренерго» вранці у середу, першого березня.

У компанії кажуть, що в енергосистемі працюють усі види електростанцій. Через водопілля активно працюють гідроелектростанції. Імпорт електроенергії незначний.

Чи є якісь обмеження?

Так, втім вони є локальними.

Увечері понеділка було відновлене живлення Одеси та Одеського району. Наразі Одесу заживлено за тимчасовими схемами, але до кінця тижня ми будемо працювати над підвищенням надійності, тож можливі невеликі обмеження. Складною залишається ситуація у прифронтових областях. У Харківській та Сумській областях внаслідок обстрілів є пошкодження мереж обленерго та знеструмлення населених пунктів.

Тривають ремонтні роботи. Мережеві обмеження в інших регіонах відсутні, ліміти до областей не доводилися, говорять в «Укренерго».

На всіх енергооб’єктах, які раніше зазнали пошкоджень від ракетних та дронових атак росіян, тривають ремонти для відновлення їх функціоналу та підвищення надійності передачі електроенергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: