У Львові 2-річному хлопчикові видалили 10% правої легені через пневмонію

3344526117510799266421061617647372260663935n-9d437ca6
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

У львівській лікарні прооперували дворічного Максима із пневмонією, яка вразила 30% легень дитини.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

Сперше, згадує мама хлопчика Ольга, Максимко раптово став млявим, а потім почав задихатися. До цього ж стан ускладнювала грибкова інфекція, яка не піддавалась лікуванню антибіотиками.

У дитячій лікарні святого Миколая пояснюють, що інфекція агресивно руйнувала праву легеню дитини. Гній роз’їдав частину органа, частину грудної стінки всередині та шкіру зовні. Зрештою, Максим потрапив у реанімацію.

«30 діб хлопчик дихав завдяки апарату штучної вентиляції легень. Йому встановили дренажі, які виводили гній з організму. Та наші хірурги вдалися до операції», - згадують медики.

Через маленький розріз, тобто малоінвазивно, хірурги видалили гнійне вогнище з плевральної порожнини. Стан Максима стабілізувався, однак, на жаль, ненадовго. Інфекція продовжувала руйнувати його легеню. Тож радикальної операції було не уникнути: потрібно видаляти нижню частину органа, а це 10% легень.

Уже за кілька днів самопочуття хлопчика покращилося. Згодом він повернувся додому.

«Якби Максима не прооперували, інфекція вразила б іще більший об’єм легені. А для реабілітації хлопчику знадобились би місяці. Пневмонія з ускладненнями трапляється в дітей усе частіше. Тому важливо помічати всі зміни в організмі малечі та вчасно звертатися до спеціалістів», - наголошують у дитячій лікарні святого Миколая.

Нагадуємо, львівські неонатологи виходили немовля, що народилось із вагою понад пів кілограма.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: