У Рівному диверсант хотів підірвати об'єкт транспортної інфраструктури, аби зірвати поставки зброї

image-3
Фото: СБУ

У Рівному затримали диверсанта головного управління генерального штабу зс рф (більш відомого як гру). Він намагався підірвати один із об'єктів транспортної інфраструктури в регіоні, аби зірвати поставки озброєння для українського війська.

Про це повідомили у Службі безпеки України 2 березня.

Там розповіли, що задля цього диверсант прибув до України 19 лютого, нібито як іноземець. Під час перетину держкордону використовував паспорт громадянина ЄС.
 
«Після прибуття до Рівненської області він провів розвідку поблизу стратегічної транспортної артерії для визначення місця встановлення вибухового пристрою. Зафіксовано виходи диверсанта на місцевість, де він приховано обстежував об’єкт, а також спостерігав за періодичністю проїзду рухомого складу», — йдеться в повідомленні.

В СБУ додали, що наступним його «кроком» мало бути встановлення вибухівки у найбільш «вразливому» місці вказаного об’єкта критичної інфраструктури та здійснення підриву. Утім його встигли затримати на етапі підготови. 

За даними слідства, фігурант має посвідку на постійне проживання в рф і входить до агентурного апарату російської воєнної розвідки. З 2014 року виконував ворожі завдання проти сил антитерористичної операції на сході України. Для цього вступив до складу угруповання «оплот», а потім до так званого «батальйону хан». Після повномасштабного вторгнення увійшов до лав російського окупаційного угруповання «Херсон» і брав активну участь у бойових діях проти українських військ на Запорізькому та Херсонському напрямках.

У вересні торік зловмисник повернувся в росію, де отримав завдання щодо проведення розвідувально-підривної діяльності у північно-західному регіоні України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: