Вибух на «Мачулищах»: розвідувальний літак відправили на ремонт до рф

8a2685e-
ДРЛО А-50У. Фото з відкритих джерел.

російський розвідувальний літак А-50, який міг постраждати внаслідок диверсії у Білорусі, полетів у росію. Є непідтверджена інформація, що він попрямував на ремонтний завод, де займаються агрегатами таких літаків.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн» у четвер, 2 лютого.

Ідеться про на 325-й Авіаційний ремонтний завод, який розташований у місті Таганрог. Спостерігачі кажуть, що пропаганда дуже хотіла показати, що з літаком ДРЛО А-50 усе гаразд. Наприклад, після зльоту їм відправили два відео, зняті з різних ракурсів: там чітко видно, як летить літак.

«Вони так регулярно роблять, закидаючи "злиті документи" або подібну інформацію до незалежних медіа — оскільки інформація, опублікована в "жовтих зливах" та подібних смітниках, за замовчуванням не викликає довіри», — пишуть у моніторинговій групі.

Що передувало?

Вранці 26 лютого на аеродромі «Мачулищи» було кілька вибухів. BYPOL повідомив, що причиною є успішна диверсія білоруських партизанів.

У «Мачулищах» внаслідок двох вибухів отримав значні пошкодження літак ДРЛО А-50У ВКС рф з реєстраційним номером RF-50608 (бортовий номер «43 червоний», заводський номер 0093479377, серійний номер 60-05): пошкоджено передню та центральну частини літака, авіон радіолокаційна антена.

Ціна цього літака - 330 мільйонів доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: