Де у Львові з'явилась перша молодіжна лабораторія

DSC07460
Фото: ЛМР

Перша молодіжна лабораторія відкрилась у Lviv Open Lab – просторі популяризації науки і STEAM - освіти, за адресою проспект Червоної Калини, 58. Вона може стати науковим хабом, де молодь зможе практикувати науку за допомогою професійного обладнання.

Про це повідомили міськраді Львова.

«Цей простір утворився завдяки зусиллям великої кількості людей. Порівняно недавно тут був простір, але не було життя. Зараз є і простір і життя. Але це все завдяки класним людям. Я пройшовся по Open Lab, і тут відбуваються неймовірні речі. Зараз важливо, щоб сюди приходило багато дітей. Тому розповідайте усім про цей простір і запрошуйте приходити, бо це зроблено для нашої молоді», - сказав перший заступник мера Львова Андрій Москаленко.

Відвідування лабораторії для молоді є безкоштовним. Наявне обладнання  лабораторії повністю забезпечує ергономіку проведення хімічних дослідів. Молодь, що приходить до лабораторії, буде мати спеціалізований халат і окуляри. У подальшому на базі хімічної лабораторії організатори проводитимуть навчальні групові проєкти з учнями та студентами.  

Перша молодіжна лабораторія має на меті розвиток науки та наукових знань серед учнів та молоді, подолання обмежень дистанційного навчання та гендерних стереотипів у STEAM-освіті. Також однією з важливих частин роботи є інтеграція внутрішньо переміщених осіб у життя міста, формування кола однодумців, а також сучасного і молодого наукового ком’юніті.  

«Лабораторія працюватиме в кількох напрямках. Перше – це самостійно, під наглядом нашого резидента, можна проводити свої дослідження та експерименти. Далі – це групові заняття, під час яких будуть проводити практичні заняття зі шкільної програми. Також ми активно проводимо проектну діяльність, і наші партнери і донори допомагають навчати молодих людей хімії, екології, 3D-моделюванню та багато іншого», - каже керівниця Lviv Open Lab Олена Павлюк.

«Учні різних шкіл зможуть провести свої перші експерименти, реалізовуватимуть проєктно-дослідницьку роботу з визначення якості води, косметичної хімії, екологічної ситуації, переробки побутових відходів, або ж прийдуть до лабораторії зі своєю ідеєю”,  – пояснює керівник лабораторії, хімік Микола Лехновський.

Відкриття Першої молодіжної лабораторії готували пів року. Для цього організатори залучили грантові та міські кошти. Сума склала близько 600 тис. грн і забезпечила лабораторну базу, хоча фактично не закрила потреби у фінансуванні. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: