Новий пакет військової допомоги США Україні складе приблизно 400 млн доларів, – СNN

63a2991e12a04
Фото: відкриті джерела

Очікується, що в п'ятницю під час візиту канцлера Німеччини Олафа Шольца до Білого дому буде оголошено про надання Україні пакету безпекової допомоги на суму близько 400 мільйонів доларів

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє CNN з посиланням на двох американських чиновників.

Пакет включатиме боєприпаси для ракетних установок HIMARS і різних артилерійських систем, таких як 155-мм і 105-мм. За словами посадовців, до нього також вперше увійдуть броньовані мостоукладачі - система, що використовується для наведення мостів через траншеї і вузькі водні перешкоди.

У четвер Джон Кірбі, координатор стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США, заявив, що США оголосять про черговий раунд допомоги Україні, включаючи боєприпаси для ПЗРК і артилерії, але не уточнив, на яку суму.

Ця безпекова допомога буде надана безпосередньо з американських запасів згідно з президентським повноваженням про вилучення озброєнь, а це означає, що зброя та обладнання можуть швидко прибути в Україну. Минулого тижня США оголосили про виділення 2 мільярдів доларів допомоги в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), яка передбачає укладання контрактів з промисловими підприємствами на закупівлю товарів і займає більше часу.

Разом з новим пакетом допомога США Україні з початку вторгнення складе понад 32 млрд доларів.

ОНОВЛЕНО

Сполучені Штати надають додаткові безпілотні літальні апарати, обладнання для боротьби з БПЛА та засобами радіоелектронної боротьби, а також критичні запаси боєприпасів для артилерії та засобів високоточної стрільби, які посилять здатність України відбивати російську агресію, йдеться у заяві Пентагону, пише "Європейська правда".

Цей пакет безпекової допомоги включає:

  • Додаткові боєприпаси для артилерійських ракетних систем (HIMARS);
  • Додаткові артилерійські снаряди калібру 155 мм;
  • Боєприпаси для ракетних систем з лазерним наведенням;
  • Безпілотний авіаційний комплекс CyberLux K8;
  • БПЛА Switchblade 600;
  • БПЛА Altius 600;
  • БПЛА Jump 20;
  • Засоби протидії БПЛА та виявлення засобів радіоелектронної боротьби;
  • Засоби розмінування;
  • обладнання для забезпечення захищеного зв'язку;
  • Фінансування навчання, технічного обслуговування та утримання.

Допомога надається в рамках Ініціативи безпекової допомоги Україні (USAI). На відміну від пакетів озброєнь, які беруться безпосередньо з американських збройних запасів і можуть бути швидко відправлені в Україну, пакети USAI закуповуються або замовляються у промисловості.

"Це оголошення є початком процесу укладання контрактів на надання додаткових можливостей Збройним силам України", - зазначили у Пентагоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: